Letöltendő börtönre ítélték Molnár Gyulát

2013. október 30. 15:05

A XI. kerület egykori szocialista polgármesterét nyolc hónap letöltendő, Lakos Imre egykori SZDSZ-es alpolgármestert pedig hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a másodfokú bíróság hivatali visszaélés miatt.

2013. október 30. 15:05

Hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imre volt XI. kerületi szabad demokrata alpolgármestert hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon szerdán. A tábla többmilliós pénzbüntetéssel is sújtotta a két vádlottat, és Molnár Gyulát két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

Az ügyészség azzal vádolta meg őket, továbbá egy ügyvédet, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

A Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben bűncselekmény hiányában mentette fel a vádlottakat. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára.

(Korábban azt írtuk, hogy az ítélet jogerős, azonban az ellentétes első- és másodfokú döntés miatt van lehetőség további fellebbezésre és harmadfokú eljárásra. Tévedésünkért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük. – A Szerk.)

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. október 31. 08:25
Újabb tag az MSZP börtönfrakciójából. ( Ha nem évülne el 5 év alatt a gazdasági bűncselekmény ki maradna a Jókai utcában?) Költői kérdés!
Karcsi75
2013. október 31. 08:15
Na, ennek a bírónak is kár volt diplomát adni! :( Szerencsétlen mit össze nem agyalhatott ezen a döntésen.
flyb
2013. október 30. 20:11
Orbán most ajándékoz földeket pályáztatás nélkül a maffia haveroknak, ennek alapján börtönben a helye. Most!
SoukySanjay
2013. október 30. 19:42
Hol a lóvé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!