Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kezdődik a Margit híd pillérszobrainak helyreállítása

2013. július 17. 11:01

Csütörtökön megkezdődik a Margit híd műemléki helyreállításának utolsó szakasza: a nyolc pillérszobor felújítása, illetve pótlása. A felújítás miatt nem várható forgalomkorlátozás.

2013. július 17. 11:01

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye felidézte, hogy a megújult Margit hidat a 2009-ben indult rekonstrukció után 2011 decemberében adták át. A felújításhoz kapcsolódóan restaurálják a második világháborúban megsérült négy, Nikét és három, Herkulest ábrázoló pillérszobrot, és pótolnak egy hiányzó Herkules-szobrot.

A szobrokról a vizsgálatok után eltávolítják a régi mállott felületeket, sómentesítik a kőanyagot, a hiányzó részeket pedig kő faragványokkal pótolják. Az elkészült alkotások víztaszító bevonatot kapnak.

A beruházás 2014 augusztusára fejeződik be. A renoválást a tájékoztatás szerint a pesti oldal északi felén, az első pilléren kezdik egy állványzat felépítésével. A munkálatokat a Reko Konzult Kft. végzi nettó 335,8 millió forint értékben, ennek forrását a fővárosi önkormányzat biztosítja. A felújítás miatt nem várható forgalomkorlátozás – jelezte a BKK.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2013. július 17. 11:50
Akkor most tényleg, nincs beruházás? Kossuth tér, Vár Bazár, Margit-sziget, Margit híd, új buszok, a mínuszból visszahozott 4-es Metró, .... stb. Ekézők most fikázzátok akkor a Kormányt, hogy ellopja a pénzt. De azért, azt se felejtsétek ki a felsorolásból, hogy IMF letudva, hiány 3% alatt tartva, egészségügyben béremelés, pedagógusoknál béremelés, nem is akármilyen mértékben, segíly helyett közmunka (mert ez is állami támogatás), nyugdíjak értékének megvédése, családi kedvezmények, devizahitelesek mentése........stb, most hirtelen csak ezek jutottak eszembe. De honnan volt a Kormánynak erre pénze? Arra tudok csak gondolni, hogy nagyon jó gazdára szavazott 2010-ben a nép java! Ha igazán demokratikus a másik oldali szavazó bázis, akkor ezt felfoghatná! De nem az, hanem egy gyűlölködő, rosszindulatú, irígy, sajnos tényeket mellőzve bíráló bázis. Azt, hogy az előző Kormány regnálása alatt 3 -gyenge, idióta,+ egy sunyi - vezető vitte az országot katasztrófális helyzetbe nem képesek felfogni. Ezeket kellene korszakváltóknak visszahívni? Nem ment el az emberek esze, ennyire nem lehetünk öngyilkos nemzet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!