Hangosan ugat a kutyája? Megbüntethetik!

2013. július 18. 09:00

Fura szabályokkal tartanának rendet az önkormányzatok: egyes településeken akár 50-150 ezer forintos bírság is kiszabható, ha hangosan ugat a kutya, vagy 14 évesnél idősebb hintázik.

2013. július 18. 09:00

Velencén tilos lakásonként két kutyánál többet tartani, az V. kerületben az útpatkán és a virágágyások szegélyén való gördeszkázást, a labdázást, illetve az állatok etetését büntethetik. Keszthelyen a hangos köztéri reklám tiltott, Székesfehérváron szájkosár nélkül nem szállítható liftben kutya, míg Vecsésen nem lehet kutyát és macskát vinni a temetőbe.

Az V. kerületi alpolgármester szerint nem a büntetés a cél, hanem így akarják fenntartani a rendet.

A TASZ már májusban az ombudsmanhoz fordult, hogy az kérje az Alkotmánybíróságtól annak a törvénynek a megsemmisítését, ami lehetővé teszik az önkormányzatoknak a hasonló rendeletek megalkotását.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. július 18. 20:48
Minden állatot útálok, aki utcán, falun más kertjében, stb. végzi a dolgát. Nálunk rengetegen etetnek macskát, ezek még véletlenül sem "otthon" végzik a dolgukat, elég nagyot és jó büdöset, hanem szeretnek hozzánk átjárni. Ezek megoldhatatlan problémák, ki kell bírni. Nem hinném, h. bejelentés esetén a rendőrség bármit csinálna, nagyobb bajokkal nem boldogulnak, bár mostanában mintha előbb megtalálnák a tetteseket. A kutyatartás nem olcsó dolog, nem ingyenes ám az állatorvos, de az állatgyógyszer sem. A magam részéről nem adnék segélyt annak, aki kutyát tart, pláne városi lakásban.
justiceforhungary
2013. július 18. 20:34
''az V. kerületben az útpatkán és a virágágyások szegélyén való gördeszkázást'' bizony hogy az útpatkán :-)
Text adósság
2013. július 18. 13:44
De ha nem ugat a kutya akkor is büntetni kell! Prutty!
röviden
2013. július 18. 13:39
Ezek olyan kérdések, amit egy közösség tudott rendezni a saját keretein belül, amíg közösség volt. Amióta úgy élnek az emberek, hogy a kényelmetlen fizikai közelségen kívül semmi közük egymáshoz, kénytelenek idióta és kevésbé idióta - egyébként választott képviselői által megszabott szabályok szerint élni. A "szabadság" és a kényelem összeférhetetlenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!