Tarlós: Jól vizsgázott a szentendrei mobilgát

2013. június 10. 07:53

A főpolgármester továbbra is ésszerűenek tartja a Római-patra tervezett mobilgátat. Tarlós István a köztévé reggeli műsorában elmondta azt is, hogy az új Római-parti védmű megépítésével párhuzamosan a Királyok útja-Nánási út nyomvonalon is megerősítik az elsőrendű védművet.

2013. június 10. 07:53

Tarlós István az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: hétfőre virradó éjszaka nem történt rendkívüli esemény a Duna tetőzésével kapcsolatban a fővárosban, szavai szerint Budapest nagy valószínűséggel „megússza ezt az árvizet”.

A szentendrei mobilgáttal kapcsolatban jelezte, hogy a szerkezet jól vizsgázott. A fővárosi mobilgátat ellenzőkre utalva úgy fogalmazott: „ki tudja, hogy megint mikor bátorodnak fel azok az önmagukat civilnek nevezők, akik dobálják bele a követ a lecsóba”, de továbbra is ésszerűnek tartja megépíteni az új védművet a Római-parton.

Arról is beszámolt, hogy az új védmű építésével párhuzamosan meg fogják erősíteni a Királyok útja-Nánási út nyomvonalon az elsőrendű védművet. Kiemelte: biztosítani kell azt is, hogy a földművet a továbbiakban ne bonthassa meg senki, mivel számos esetben és helyen ez történt, kényelmi, szállítási és egyéb okból. A főpolgármester kitért arra is, hogy sok mindent felül kell vizsgálni Budapesten, köztük a Bem rakparti mellvédfalelemeket, amelyek öregek, de úgy tűnik, most kibírják a nyomást.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2013. június 10. 11:21
A pesti Duna korzón 2 lépcsőfoknyi távolságra volt a víz a kiöntéstől. Az kb. 40 cm. Tudom, hogy 2-3 sornyi homokzsákot gyorsan le lehet tenni egy fél méteres magasításhoz. Azért mégsem ártana gondolkodni a hogyan továbbon. Mert +1 m esetén szinte az egész országban katasztrófa lesz.
*ufó*
2013. június 10. 09:49
--akik dobálják bele a követ a lecsóba-- ez budapesti szólás-mondás lenne ? vagy óbudai ? :)
sellafield1957
2013. június 10. 09:03
a főpolgármesternek lehetne annyi esze hogy kivárná a nyílt lobbyzással az árvíz végét. ami persze nem csak a római parton vet fel kérdéseket , de az a fizetős gát mi szadeszmókus ? ahol van zsé magánmobilgátra is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!