Orbán kérésére megtiltották az Adj gázt! felvonulást

2013. április 08. 15:56

A miniszterelnök a szocialista Steiner Pál kérdésére válaszolva elmondta: utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ne engedélyezzen olyan rendezvényt az Élet Menete napján, ami sértené a felvonulókat.

2013. április 08. 15:56

Orbán Viktor kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet Menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát. A miniszterelnök ezt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában jelentette be, a szocialista Steiner Pál felszólalására reagálva.

Az ellenzéki politikus arra a – Adj gázt! elnevezésű – motoros demonstrációra utalt, amely az Élet menete napjára, április 21-re lett meghirdetve Budapest belvárosába, a Dohány utcai zsinagóga érintésével. Orbán Viktor kijelentette: minden eszközzel biztosítani fogják az Élet menetén részt vevők testi épségét, háborítatlan emlékezését és emberi méltóságát. A minsizterelnök szerint egyébként a motoros felvonulás nem csak a jóízléssel áll szemben, hanem a kisebbségek alkotmányos jogait is csorbítja.

Összesen 431 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matyóhimes
2013. április 10. 23:28
fujj nácik! takarodjatok a hazánkból! az lesz ám a Szebb Jövő!
pandamaci
2013. április 10. 16:28
Nem vagyok egy Orbán rajongó, de most jót húzott. Betiltatta ezt az őrületet, ezt a velejéig romlott gusztustalanságot. A sok zsidózó közül meg vajon hányan láttak egyáltalán közelről zsidót? Hánynak ártottak effektíve személyesen? És hányan vallják magukat melldöngető kereszténynek? Mindnek el kéne menni Auschwitzba egy kis tanulmányútra.
eteterezs
2013. április 10. 15:32
helyes! végre valami jót is lehet hallani a fidesz felől. Felháborító amit egyesek meg engednek maguknak. mi van annak az embernek a fejében aki "vissza sírja" a 30-40-es évek szörnyűségeit? az biztos hogy nagy a sötétség. a jobbik egy jó nagy magyar és ember ellenes párt. szégyen hogy van rájuk igénye néhány embernek...
lég
2013. április 09. 17:40
Jó látni hogy kiállnak a jogokért valóban szégyenletes lenne ha nem tennének semmit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!