Gyurcsány: A '80-as évek levegője szabadabb volt

2013. április 24. 12:09

A volt kormányfő hajdúböszörményi beszédében hangsúlyozta, a mostani rendszer megtöri az emberek gerincét, tapintható félelem alakult ki Magyarországon.

2013. április 24. 12:09

A DK elnökét kb. 120 érdeklődő várta, ami még őt magát is meglepte, hiszen nem kifejezetten baloldali a térség – olvashatjuk a haon.hu-n. Gyurcsány Ferenc kihangsúlyozta, hogy ez még nem kampány. „Szeretnénk meghallgatni önöket, intézményeket, családokat, vállalatokat, hiszen az ellenzéki kritika a dolgunk; amikor az ember kormányon van, úgysem ér rá” – nyilatkozta. 

A beszélgetés további részében a Magyarországon kialakult félelemről beszélt, szerinte a rendszer megtöri az emberek gerincét, alakoskodásra kényszerítve őket. „A polgárok többsége fáradtan, erőt vesztve néz a holnapba; óriási a távolság a kormány sikerpropagandája és a hétköznapok hiánya között. Olyan fajta félelmet tapasztaltam, amelynek nincs is előzménye az utóbbi évtizedekben, sőt még a ’80-as évek második felének levegője is szabadabb volt. Rühelljük az alakoskodást egy párkapcsolatban is, mégis sokan teszik: hogy tetsszünk a polgármesternek, az igazgatónak” - vélekedett. A beszélgetés végén még kitért saját gyermekkorára, elmesélte, hogy milyen rossz körülmények között nőtt fel, és kijelentette, hogy „Orbán mai szabályaival nem járhattam volna egyetemre”.

A fórumon a jobbikosok árpád-sávos zászlót bontottak, de egy kisebb szóváltás és huzavona után kivezették őket, annak ellenére, hogy a párt tagjai szerették volna feltenni a kérdéseiket.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. április 24. 16:18
""Gyurcsány: A '80-as évek levegője szabadabb volt"" Szabadon lehetett diplopomát doga nélkül szerezni!!!
kjkj945
2013. április 24. 15:58
""Sok a szegény „A kormány a múltról beszél, hiszen menekülni akar a sors elől, ahelyett, hogy elismerné, tudni kell veszíteni, nem megvadulni, és megfojtani az ellenzéket” – folytatta a körülbelül 8 ezer tagot számláló DK elnöke. Úgy érzi, az ellenzéknek most nagyobb lehet a támogatottsága, hiszen az emberek igénylik a normális, kiegyensúlyozottabb viszonyokat. A nagyvonalúság, a nyitottság jellemzi a politikájukat, de ha nem lesz megállapodás a baloldallal, önálló pártként indulnak a választásokon – mondta Gyurcsány."" """""""""""""""""""""""""" Ferge Zsuzsa rámutat: a létminimum alatt a 2000-es évek elején hárommillióan, az évtized közepén pedig már 3,2 millióan éltek. Vagyis az elmúlt néhány évben hétszázezer emberrel bővült a relatív nélkülözők aránya. """""""""""""""""""""""""""""" Ki is volt akkor a placcon??????
abraxas
2013. április 24. 15:47
Neki biztosan!
Jason Bourne
2013. április 24. 14:16
Azt elhiszem, hogy neked a 80-as évek második fele volt a jó világ, meg utána a kilencvenes évek, a zavarosban halászás, na meg a kétezres évek, az igazi lenyúlások kora. Azt is elhiszem, hogy most szar neked, lehetne szarabb is, ha tényleg olyan diktatúra lenne, mint amekkorát hazudtok. De kezdem azt hinni, lepaktáltak veled! Nem kerülsz sittre, cserébe nyomod a bullshitet, bomlasztod a baloldalt. Azért vagy még szabadlábon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!