Hiába fenyegettek – a Fidesz harkányi bukásáról

2013. március 11. 20:13

Imri Sándor győzelme meglepetés, hiszen a csőd szélén álló város vezetésének ő volt a szimbóluma.

2013. március 11. 20:13
narancsblog

„Nyolc szavazat, az szinte semmi a közel kétezer voks közül, százalékban alig mérhető fölény. Ráadásul Imri – aki a korábbi polgármester is volt – sokat rontott a legutolsó voksolás óta, mert két és fél évvel ezelőtt a mostani szavazatok több mint másfélszeresét zsebelte be, és ezzel simán verte a fürdővárosból kirobbanthatatlannak tűnő addigi, fideszes polgármestert. Azt, hogy most csak paraszthajszállal volt jobb legújabb kormánypárti ellenfelénél, valamelyest magyarázza persze, hogy polgármesterként csupán részsikereket ért el, a brutálisan eladósodott település alapproblémáját azonban nem tudta megoldani – nem mintha ez módjában állt volna egyetlen másodperc erejéig is.

Győzelme így inkább meglepetés, mivel jó eséllyel lehetett azt várni, hogy a választók vasárnap megválnak tőle, hiszen a csőd szélén álló város vezetésének ő volt a szimbóluma. Kapott is hideget-meleget a képviselőtársaitól, bár mindez eltörpült a Fidesz sajátos kampánytechnikája mellett.

Ez utóbbi lényegét jelenlegi ismereteink alapján a következőképp tolmácsolnánk: »Figyeljetek már kicsit, harkányi suttyók! Van ez a böszme nagy adósságotok, tudjátok, amit még mi hoztunk össze 2010 előtt, de nem ez a lényeg, hanem hogy tényleg rohadt nagy, és a büdös életben nem tudjátok majd kifizetni. Egyedül? Szórakoztok? Csak, hogy értsétek a volument: minden lakosra, csecsemőtől a nyugdíjasig jut nettó egymillió kétszázezer. Keserű, mi? Nem baj, segítünk. Csak mi tudunk. Szavazzatok ránk, mert akkor végre lesz sikeres pályázat, ami valamiért most már évek óta nincs.«”

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toportyántiszteletes.2
2013. március 12. 09:37
Újabb unortodox siker!Gratula narancsmaffia!Szar érzés tudni,irány a csatorna!
narmer
2013. március 12. 08:06
Tudja a cikkíró ki volt a polgármester hosszú évekig Harkányban? Bédi István.És azt is tudja, hogy full jobboladali volt az egész önkormányazat?
kispufi
2013. március 12. 06:39
nem értem. tehát valaki, aki két és fél éve, amikor mindenhol aratott a fidesz, szarrá verte narancsos ellenfelét, az most, amikor ugye a fidesszel épp minden formáció feltörölni készül a padlót, már csak 8 szavazattal győzött, és most akkor ez az óriási tutisiker? hát-hát, nem is tudom.
=nessuno=
2013. március 11. 23:29
Szavazófülke magányában sokmindenre képes a választópolgár....:))) Ne bízzátok el magatokat a közvéleménykutatások alapján.;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!