Újabb éhségmenetek indulnak

2013. január 18. 13:21

Ezúttal az ország több városából is indulnak éhségmenetek Budapestre, amik a tervek szerint az Országgyűlés február 11-ei nyitóülésére egyszerre érkeznek meg majd Budapestre. A miskolci menet résztvevői egy tükröt is visznek a kormányfőnek ajándékba.

2013. január 18. 13:21

Újabb „éhségmenetek” indulnak az ország több városából Budapestre – mondta Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke a Gúr Nándor MSZP-alelnökkel közösen tartott pénteki miskolci sajtótájékoztatóján. Komjáthi Imre úgy fogalmazott: a menetek az Országgyűlés február 11-ei nyitóülésére egyszerre érkeznek meg majd Budapestre. A Miskolcról február 4-én induló menet résztvevői egy tükröt visznek magukkal, azt a miniszterelnöknek szánják ajándékként. Ez a tükör az igazság tükre, azt „szeretnénk, hogy nézzen bele mélyen Orbán Viktor, és lássa benne saját, valós énjét” – mondta a szervező.

Szerinte a kormányfő egy megfáradt, megtört és összezavarodott embert lát majd a tükörben, egy olyan miniszterelnököt, aki „nem vezette, hanem megvezette a népét”, egy olyan embert, aki egymillió munkahelyet ígért, ehelyett „több százezerre növelte a közmunkákra rugdosottak számát”. Ha Orbán Viktor belenéz a tükörbe, és látja milyen ember is valójában, vonja le a következtetést, vegyen példát Schmitt Pálról, és mondjon le – tette hozzá Komjáthi Imre.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke a sajtótájékoztatón közölte: ő is elindul a menettel. Mint mondta: nem teljesült a kormány és a miniszterelnök ígérete a munkahelyteremtésről és a közbiztonsági javításáról, a radikális adócsökkentés pedig csak a tehetősebbeknek kedvezett. Az ajándéknak szánt tükörről azt mondta: ha Orbán Viktor belenéz, akkor talán rádöbben arra, hogy rengeteg tennivalója van, lenne, „sőt inkább lett volna” ebben az országban. „Az esély lassan elfogy számára, inkább a nyugodt visszavonulás lehetőségét ajánljuk neki” – tette hozzá a szocialista politikus.

Frissítés

Ismét a legrászorultabbak kárára kampányolnak a szocialisták – így kommentálta a Fidesz parlamenti frakciója az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy újabb „éhségmenetek” indulnak az ország több városából Budapestre.

Az MSZP-sek „nézzenek tükörbe, amiért ismét a legrászorultabbak kárára kampányolnak, és a leghátrányosabb helyzetben lévőket fosztanák meg a munkától, bértől egy kis kampányért és némi indulatért cserébe” – írta reagálásában a Fidesz-frakció. A képviselőcsoport szerint a szocialisták egy életen át tartó segélyre ítélnék éppen azokat, „akiket Ron Werber tanácsára meneteltetnek”, és akiknek jelenleg az egyetlen esélye a közmunka. Közölték: a Fidesz nem hisz abban, hogy több százezer segélyen élő emberrel az ország „valaha is kimászna a szocialisták által ásott gödörből”.

A magyar falvakban, városokban bőven van feladat, amit közmunkában el lehet végezni, és bőven van ember is, aki tud és akar dolgozni – tették hozzá. A kormánypárt álláspontja szerint a közfoglalkoztatás becsületes munkalehetőséget ad az álláskeresés idejére azoknak a hátrányos helyzetű munkavállalóknak, akiknek e nélkül kevés esélyük lenne az elhelyezkedésre.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sasadi
2013. január 18. 16:41
Nem tudom, hogy honnan veszik a bátorságot ezek a "macskajancsik", hogy lemondásra szólítják föl a minősített többség által megválasztott miniszterelnököt. Mit csináltak ezek a ballib kormány alatt, amikor tönkretették az országot? Vagy éppen azokat akarják visszahozni? A magyar nép többsége már nem vevő erre a performanszra!
nyugalmazott tanár
2013. január 18. 16:21
Újabb éhségmenetek indulnak De előbb meg kell emészteni a disznótoron elfogyasztott lakomát. Jön au uborkát-kenyezet!!! Ha akár egy rászorult is vonulna a pártkatonák között, sokkal hitelesebb lenne. De ki áll be a szánalmas senkiházik közé? Hát normális, tisztességes ember egy sem.
kjkj945
2013. január 18. 15:34
http://www.youtube.com/watch?v=KPj64niPgrg http://www.zotyo.hu/humor/munka.htm Nem dolgozni jöttem ide Nem dolgozni jöttem ide Törpe-fejű, mit akarsz tőlem? Nehéz munka az enyém Nehéz munka az enyém Mi vagyunk az Új Undokak. De jött hozzám egy törpe De jött hozzám egy törpe S kérdezte, mit akarok? „Ti vagytok az Új Undokak Ti vagytok az Új Undokak Menjetek dolgozni ti is.” Felgerjedt szittya vérem Felgerjedt szittya vérem S rászóltam Törpe-fejűre: Hát maga megbolondult, Hát maga megbolondult, Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond? (1908)
hűtős
2013. január 18. 14:36
http://www.youtube.com/watch?v=4ELw0wOtFp0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!