Rakéta-alkatrészek tűntek el a táborfalvai lőtérről

2012. október 04. 08:19

A rendőrség ismeretlen tettes ellen robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés miatt indított eljárást az ügyben, a Honvédelmi Minisztérium közlése szerint az ellopott harci fejek közvetlen veszélyt jelentenek.

2012. október 04. 08:19

Nem irányítható rakéták harci fejei tűntek el a táborfalvai lőtér területéről; a rendőrség az ügyben ismeretlen tettes ellen robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés miatt indított eljárást – közölte a Honvédelmi Minisztérium és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este az MTI-vel.

A HM közleménye szerint a szeptember 13-i helikopteres éleslövészet után észlelték, hogy a Magyar Honvédség lőterén – a sorompókkal és figyelmeztető táblákkal övezett területről – hátra maradt levegő-föld rakéták harci fejeit eltulajdonították. A terület mentesítésével megbízott tűzszerészek öt – fel nem robbantott – „harci fejet” nem találtak a területen – fűzték hozzá.

A minisztérium a közleményben figyelmeztet arra, hogy az ellopott tárgyak közvetlen veszélyt jelentenek; a harci fejek 8 centiméter átmérőjű, 25 centiméter hosszúságú csövek, a két végén lévő furatban narancssárga anyag látható – írták. A HM közlése szerint az eltűnt rakéta-alkatrészeket nem szabad megmozdítani. Aki a tárgyakról információval rendelkezik, az haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 107-es, illetve 112-es ingyenesen hívható számokon – kérte a minisztérium a közleményben.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ketroot
2012. október 04. 10:28
Lehet feltették vaterára, FB-re. Most az a módi.
kjkj945
2012. október 04. 09:44
És atom, vagy vegyi töltetüek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!