Feljelenti Orbánt az LMP

2012. október 30. 11:13

Az LMP közérdekű adattal való visszaélés miatt tesz feljelentést Orbán Viktor ellen, miután a kormányfő a rendelkezésére álló 15 nap alatt nem adott választ az ellenzéki párt egyik hozzá intézett adatkérésére.

2012. október 30. 11:13

Az LMP beperli Orbán Viktort, miután a miniszterelnök a rendelkezésére álló 15 nap alatt nem adott választ a párt egyik hozzá intézett közérdekű adatkérésére – jelentette be keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András képviselő. Az LMP közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelentést is tesz a kormányfő ellen. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra: október 4-én jelentették be a kormány honlapján, hogy a lakosság tájékoztatása érdekében, előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampányt kell indítani. A Miniszterelnökség emiatt módosította a közbeszerzési tervét és megrendelt egy kétszázmillió forintos médiakampányt.

Schiffer András elmondta, ezt követően közérdekű adatkéréssel fordult a miniszterelnökhöz, akitől azt akarta megtudni, hogy mi a médiakampány tárgya, illetve mi a rendkívüli sürgősség oka. Az ajánlattételi felhívás szövegéről, illetve az ajánlattételre felhívott gazdasági szereplőkről is érdeklődött. Hangsúlyozta, hogy közérdekű adatkérését október 5-én nyújtotta be, a törvény által válaszadásra biztosított 15 napos határidőt viszont az adatkezelő – aki az LMP szerint a miniszterelnök – nem tartotta be.

Schiffer András ezért még kedden beperli Orbán Viktort, mert ilyen esetekben a bíróság dönthet a közérdekű adat kiadásáról. Hozzátette, a bírósági kereset benyújtása mellett – közérdekű adattal való visszaélés miatt - feljelentést is tesznek a kormányfő ellen. Az LMP feltételezi, hogy az IMF-kampányról van szó, de miután sem erre, sem a többi kérdésükre nem kaptak hivatalos választ, ezért ebben sem lehetnek biztosak – mondta a képviselő.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2013. szeptember 23. 01:30
Má' megint nem a mi bankunk? A francba, adják-veszik ezeket, én már sose ismerem ki magam.
Soma
2012. november 06. 12:13
A hazugság nem kerüli el Schiffert sem. Válaszoltak neki. De ő jelentget. Most kell hümmögni, vagy hagyjuk hümmögire?
mustármag
2012. november 03. 10:25
Schiffernek szólt, ő hozhatja nyilvánosságra.
mustármag
2012. november 03. 10:24
Akkor most fel kell oldani a tilalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!