Elítéltek, de még szabad a felszámolóbiztos

2012. augusztus 31. 15:17

Kovács Péter, a Kossuth Holding Zrt. felszámolóbiztosa egy eltúlzott követelés miatt számolt fel egy Vas megyei faüzemet, amit aztán kenőpénzért cserébe áron alul értékesített volna. Jogerősen elítélték, de a mai napig nem került börtönbe – írja a PestiSrácok.hu.

2012. augusztus 31. 15:17

Ritkán ítélnek el felszámolóbiztost, de nem példa nélküli, hogy felelősségre vonják őket. Még február 14-én ítélték jogerősen letöltendő börtönbüntetésre Kovács Pétert, a Kossuth Holding Zrt. egyik felszámolóbiztosát, amiért kenőpénzért cserébe jóval áron alul akarta értékesíteni az egy túlzott követelés miatt felszámolás alatt álló Ikervár-Fa Kft. nevű faüzemet – írja a PestiSrácok.hu.

Kovács a vevővel közölte, hogy 5 millió forintot kér azért, hogy valamiért több, mint valódi értékének feléért az ominózus vevőé lehessen a faüzem. Utóbbit civil ruhás rendőrök is elkísérték a találkozóra és rögzítették a felszámolóbiztos szavait. A rendőrségi akció után Kovács végül 12 millióért adta el a céget.

Hiába ítélték el azonban a felszámolóbiztost, az eddig nem vonult börtönbe, és előzetes letartóztatásban sem töltött el egy percet sem.

A PestiSrácok.hu arról is ír, hogy Kovács ítélete előtt két nappal valakik 2006-ig visszamenőleg ki akarták törölni őt a cégjegyzékből, mintha nem is lett volna felszámoló.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
négyzetgyök
2012. augusztus 31. 16:50
ILYENEKRE VAN SZÜKSÉGE A KORMÁNYNAK.SZEMREBBENÉS NÉLKÜL CSALNAK, LOPNAK, HAZUDNAK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!