Vállalkozót indít a Jobbik Hódmezővásárhelyen

2012. július 13. 16:05

Kovács Sándor vállalkozót jelöli a Jobbik a hódmezővásárhelyi időközi választáson a polgármesteri posztra – jelentette be Nagy-György Anna, a párt önkormányzati képviselője és városi alelnöke pénteken az alföldi településen.

2012. július 13. 16:05

A képviselő elmondta: a Jobbik helyi szervezete hosszú ideig egy választók számára pártszimpátiától függetlenül támogatható jelölt megtalálásán dolgozott. A független jelölt állítása azonban „a helyi politikai viszonyok következtében” meghiúsult – tette hozzá.

Kovács Sándor, aki 1996 óta autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozását irányítja, a városvezetés előtt álló legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést nevezte. A 2009 óta a Jobbik tagjaként tevékenykedő, 51 esztendős férfi hangsúlyozta, ehhez szükség lenne a kirívóan magas helyi adóterhek csökkentésére.

Hódmezővásárhelyen szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

A Fidesz-KDNP jelöltje a település irányításában tizennyolc esztendeje önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként részt vevő Almási István. Az MSZP a párt önkormányzati képviselőjét, Kis Andreát indítja a posztért. Az LMP a hódmezővásárhelyiektől vár javaslatokat arra, ki legyen a párt polgármesterjelöltje.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. július 14. 19:32
KOvács Sándor autóalkatrész kiskereskedő, mint polgármester... Hiába, egy ekkora város megérdemli a szellemi színvonalat.
bini
2012. július 13. 19:25
Csak nem "oligargácskát" akar a közpénzekre ráereszteni a jobbik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!