Jogerősen pert nyert a PSZÁF az ING nyugdíjpénztár ellen

2012. július 05. 11:28

Az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárnak az ítélet következtében több milliárd forintot kell visszafizetnie volt és jelenlegi tagjainak.

2012. július 05. 11:28

Jogerősen pert nyert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral szemben a pénztártagoktól korábban jogsértően elvont vagyonkezelési többletköltségek ügyében. A pénztárnak összességében több milliárd forintot kell visszafizetnie volt és jelenlegi tagjainak.

A közlemény szerint a felügyelet 2010 második felében vizsgálta meg több nyugdíjpénztár befektetési, vagyonkezelési tevékenységét. Ennek során megállapította: a vagyonkezelői szolgáltatásokért fizetett díjakkal kapcsolatban négy nyugdíjpénztár és vagyonkezelőik többször megsértették a jogszabályokat.

A másik három pénztár – az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és az OTP Magánnyugdíjpénztár – visszafizette tagjainak a korábban elvont összegeket, míg az ING nyugdíjpénztár közigazgatási perben támadta meg a felügyelet határozatát a visszafizetésről. Ebben a perben hirdetett jogerős ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla 2012. július 4-én.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2012. július 05. 14:56
Na ha volt bárkinek bármilyen kételye, hogy miről szólnak az mnyp-k, az most már biztosan tudja, hogy a lopásról, gyakorlatilag tetszés szerint annyit loptak a nyugdíjadból, amennyit akartak. Az egy más kérdés, hogy ebből mennyi ment a szoci-szadi zsebekbe, akik ezt az egészet ráerőltették a jónépre.
tarackos
2012. július 05. 14:24
Ha jogszabályt sértettek akkor tejeljenek! Talán ha az PSZÁF korábban is toppon lett volna a hozamok is magasabbak lettek volna? A devizahitelről ne is beszéljünk...
kjkj945
2012. július 05. 13:02
Ing ó bingó!
drieno
2012. július 05. 12:46
most akkor mégse sértett törvényt a kormányzat? ajvé!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!