Visszakapja mérlegelési jogát a szabálysértési hatóság?

2012. június 08. 16:16

Bíró Márk fideszes képviselő törölné a szabálysértési törvény azon részét, amely lehetőséget ad a kormánynak arra, hogy rendeletben határozza meg a pénzbírság kötelező mértékét.

2012. június 08. 16:16

Megszüntetné a közlekedési szabálysértésekre kiróható fix összegű bírságok lehetőséget Bíró Márk. A politikus – aki a Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok és szankciók átalakításáért felel – pénteken nyújtotta be a parlamentnek az erre vonatkozó módosító indítványát. Javaslata törölné a szabálysértési törvénynek azt a részét, amely lehetőséget ad a kormánynak arra, hogy a közlekedési szabálysértések esetében – a pénzbírság legalacsonyabb és legmagasabb mértékére vonatkozó rendelkezés keretei között – rendelettel állapítsa a pénzbírság kötelező mértékét. Ezzel összefüggésben a fix mértékű pénzbírsággal kapcsolatos további passzusokat is törölné a jogszabályból.

Indoklása szerint a fix összegű pénzbírságok lehetőségének megszüntetésével tulajdonképpen a – szintén a szabálysértési törvényben részletezett – mérlegelési jogát kapná vissza a szabálysértési hatóság, így „a személyi körülmények figyelembevételével lehetne -tól -ig kiszabni a szabálysértési bírságot”.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. június 08. 22:44
Remélem, hogy ez csak az első lépés lesz, és gyakorlattá válik, hogy az összes idóta törvényt visszavonják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!