Hárskút: kecske- és föld-ügyek a Bakonyban

2012. május 22. 20:24

A PestiSrácok.hu a Simicska Lajos és felesége tulajdonába került hárskúti kecskefarm korábbi tulajdonosáról és a környék birtokviszonyairól ír, ahol egyes szereplők a Közgép Zrt.-vel is kapcsolatba hozhatók a tényfeltáró blog szerint.

2012. május 22. 20:24

A PestiSrácok.hu utánajárt, mi állhat Simicska Lajos és neje hárskúti kecskefarmjának hátterében. A blog szerint többről van szó, mint egy korábbi mahiros reklámcég gyors átkereszteléséről, vagy valamiféle új keletű romantikus vonzalomról. Az oknyomozó blog a birtokába került dokumentumok alapján azt állítja: az agrárvállalkozásnak helyt adó hárskúti ingatlant a Simicska-család Radzik Károlytól vette, aki épp most próbálja Kosik János üzletember támogatásával megszerezni a szomszédban fekvő, korábban a Bábolnai Állami Gazdasághoz tartozó kerteskői ménesbirtok ötszáz hektáros területét egy perben.

A PestiSrácok.hu szerint Kosik korábban főszerepet játszott abban, hogy a MÁV Zrt. egyes üzemegységei a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt.-hez kerültek. A blog kiderítette, hogy Simicska és Kosik felesége a közelmúltban egyaránt hárskúti polgárokká váltak, így helyi lakosként akár indulhatnak is a környékbeli földekre kiírt más állami pályázatokon. A Hárskúttól 2 km-re lévő Lókúton lévő, összesen mintegy 40 hektáros állami terület bérbeadásáról szóló, a Nemzeti Földalapkezelő által kiírt pályázat idén őszig zárul le, írja a blog.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. május 23. 09:08
Hát igen, ők a jó oligarcha. Azok a vörösök akiknek szintén magyar vállalkozása van természetes rossz oligarchák hiszen azért mert csak. Mert ők nem csengetnek júdáspénzt a narancsoknak a nemzetárulásukért. A narancsos oligarchák jól vannak, az ügynökelvtársak szintúgy. A jaffák miatt aztán végképp nem kell aggódniuk...
liberálzöld.
2012. május 23. 08:27
Kell a kecske, na! A kecske a szegény ember tehene. A kecske a jövő záloga. Van a Fidesznek egy titkos receptje, hogy hogyan lehet a kecskéből Fidesz-szavazót csinálni. A marháknál már bejött.
Morrison
2012. május 23. 08:26
Ezek tényleg a közgépes kecskék? Elég soványak szegények. Nem telt a milliárdokból? Javaslom egy alapítvány létrehozását: "Minden kecske lakjon jól!" :DDDDD
sky.net
2012. május 23. 08:02
azmeg hogy a közpénz az kéne 100 milliárdjával de a pofáját nem vállalja , az a csatornában sunnyogó büdöspatkány mentalitás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!