Több tucat feljelentés pirosnál koldulás miatt

2011. október 10. 12:20

Több mint fél ezer előállítás történt az elmúlt két hétben úttesten szabálytalanul tartózkodás miatt a fővárosban. Több tucat feljelentés is született.

2011. október 10. 12:20

Pintér Sándor belügyminiszter szeptember 23-án jelentette be, hogy december 31-ig megszünteti Budapesten a piros lámpánál való koldulást, szórólapozást és szélvédőmosást a rendőrség. A bejelentés óta sokkal szervezettebben és nagyobb erővel kezelik a problémát. A Magyar Nemzet hétfői száma szerint az utóbbi két hétben összesen 512 ilyen esetben állítottak elő szabálysértőket.

Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány a problémával kapcsolatosan a lapnak elmondta: az úttesten lévők rendkívüli módon zavarják a közlekedésbiztonságot. Kitért arra is, hogy nem a hajléktalanokat üldözik, bárkit megbüntetnek, aki szabálytalanul az úttesten sétál. Hozzátette: az elmúlt két hétben 31 szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök és 11 helyszíni bírság született.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. október 10. 18:18
Ez megint egy tipikus pótcselekvés. Nem az okozatot kell először megszüntetni, hanem az okot - aztán az okozat magától megszűnik. Nem a szegényeket kell felszámolni, hanem a szegénységet.
Strongbow
2011. október 10. 15:07
A szélvédőmosás elég idegesítő, én sosem adok egy fillért se. A koldulás is, ott sem. Én személy szerint jobban örülnék neki, ha ezt a "piac" intézné el. Ha mindenki olyan lenne mint én, senki sem koldulna a pirosnál. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a keménykedés lenne a megfelelő módszer. Nem juthat mindenhova rendőr, az eljárások sokba kerülnek, feleslegesen emésztik a rendészeti energiákat. Ha sokkal gazdagabb lesz az ország, eltűnik ez a probléma is. Addig együtt kell vele élni, ez van.
Feketestucni
2011. október 10. 14:19
Az autók közt még szelidek! Aluljáróban a gyerekekre, betegekre, öregekre, aki nem küldi el őket, nem kérnek hanem rászólnak még szemtelenek is esetleg követik az embert és 50 m után rászól hogy ha már eddig eljött akkor adjon... minden állat igényesebb pl nem wc-znek maguk alá stb. A csöviket a normális emberektől elkülönítve kell tárolni! Még egy fontos: Pénz nem oldja meg ezt a problémát!
Csigorin
2011. október 10. 13:53
Aki keretlenul lemossa a szelvedomet, hozzanyul az automhoz, az a szememben ugyanolyan mint aki hivatlanul a lakasomba akar jonni. Az autom egy darabka ter, ami az enyem, ahol en lehetek es az akinek megengedem. Ne nyuljon hozza senki, es igenis buntessek meg kemenyen az ilyeneket, tanuljak meg hol a hatar. Nincs bajom azzal aki uldogel a lepcson a poharaval, aki nem agressziv. Sot, azoknak sokszor ha tehetem, meg adni is szoktam. De aki eroszakos, aki tolakszik, es aki ki akarja zsarolni az ajandekot, az rendkivul visszataszito. Nem beszelve arrol ha vki a kozlekedest veszelyezteti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!