Jól jövedelmez a futóturizmus

2011. szeptember 08. 14:50

Rengeteg külföldi jön futni Magyarországra, akár egymilliárd forint fölötti is lehet az ebből származó bevétel.

2011. szeptember 08. 14:50

Rekordszámú külföldi indulója volt a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnak – közölte a szervező Budapest Sportiroda. 52 országból több mint 4000 futó és kísérője érkezett Budapestre, ami 35 százalékkal magasabb az előző évi részvételnél. Nőtt a futók átlagos tartózkodási ideje is. Legtöbben Hollandiából és Németországból érkeztek.

A hazai futóélet legnagyobb és a legtöbb külföldit vonzó eseményére, az október 2-i 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra is hatalmas az érdeklődés. Augusztus végéig 45 százalékkal több külföldi nevezés érkezett, mint tavaly. A tendencia alapján egymilliárd forint fölé emelkedhet a magyar gazdaság bevétele a futóturizmusból idén - írja a BSI.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Kotász
2011. szeptember 08. 17:34
Annak idején, amikor a Körtéri Lordok Házában szalmonellás máglyarakást tartottak az étlapon,hát az erős motivációt gerjesztett az aszfalt galopp iránt.A maiakban semmi átélés,szenvedély,vagy igyekezet - kocogó turisták,mit tudják ezek mi az,ha jő a szapora
picur3ka
2011. szeptember 08. 17:07
csak el ne ussek oket
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 08. 15:10
"MIÉRT IS GYŰLÖLNEK? S ha már a labdarúgásnál tartunk, érdemes megjegyezni, hogy a kisinyovi magyar–moldovai selejtező mérkőzésen (melyet a magyarok nyertek) a második félidőben a moldovai szurkolók egy Gyűlölünk titeket! feliratú transzparenst feszítettek ki. Nem mintha a magyar csapat szeretetre számított volna. (Szatmár.ro)" Miért? Mert románok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!