Budai feljelentést tett madárrezervátum-ügyben

2011. augusztus 17. 12:52

Hét-nyolc milliárdos kár érte az államot az elszámoltatási biztos szerint a Balatonfenyves melletti terület bérbeadása kapcsán.

2011. augusztus 17. 12:52

Természetkárosítás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tesz Budai Gyula a nagybereki madárrezervátum ügyében - írja a Magyar Nemzet. A területtel kapcsolatban először a Vidékfejlesztési Minisztérium rendelt el vizsgálatot, miután május végén a Balatonfenyves melletti, különösen védett madárrezervátum vízszintje a kritikus szint alá süllyedt. Ekkor derült ki, hogy nyolcezer hektárnyi állami földet, beleértve a védett területet, évi 80 ezer forintért adták bérbe 99 évre 1992 áprilisában.

Budai a lapnak elmondta, az ÁVÜ 1992-ben a Balaton-nagybereki Állami Gazdaság jogutódjaként létrehozott Hubertus Agráripari Rt.-vel kötött szerződést. A hektáronkénti 10 forintos haszonbérleti díj egyebek mellett a vadászati jogokat is tartalmazta. A szerződések áttekintésekor megállapították: alapos a gyanú, hogy a szerződésben szereplő feltételek miatt az államot 7-8 milliárd forintos kár érte. Emellett több jogszabályellenes kitételt is találtak a szerződésekben, ezért a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél ezek semmissé nyilvánítását és a terület állami birtokba vételét kezdeményezték - írja a lap.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. augusztus 17. 14:25
Szegény Budai! Vele játszatják el a finesz elszámoltatási műcirkuszát.
már foglalt
2011. augusztus 17. 14:25
:DD
Honfi-fi
2011. augusztus 17. 14:02
Ezek a szoc-libek aztán tényleg nem voltak finnyásak. Az haggyán, hogy az éhező gyerekek szájából kilopták az utolsó falatot is. De hogy még a védett madarak csőréből is az utsó kölest, vagy a ragadozókéból az utsó pocokfarkat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!