Százmilliárdért vehet villamosokat és trolikat a BKV

2011. április 14. 09:26

Minimális önrésszel, uniós forrásokból le lehetne cserélni a fővárosban a villamosok körülbelül hatodát és a trolibuszok mintegy kétharmadát - nyilatkozta a Népszavának Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

2011. április 14. 09:26
Még le nem hívott uniós forrásból vásárolna akár százmilliárd forintot meghaladó összegért trolibuszokat és villamosokat a BKV - értesült a Népszava. A lap szerint a Combino villamosokkal megegyező hosszúságú, új járművek állhatnak forgalomba az 1-es villamos vonalán 2015-től. Fél tucat más vonalon szintén alacsonypadlós szerelvények közlekedhetnek majd, valamint csaknem száz új trolibusz is érkezhet a fővárosba.
 
A beszerzés minimális, kigazdálkodható önrész mellett az EU kohéziós alapjában 2013-ig rendelkezésre álló összegből lenne megvalósítható. A tervezett programban a villamosok körülbelül hatodát és a trolibuszok mintegy kétharmadát le lehetne cserélni - nyilatkozta a lapnak a még áprilisban Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bartoki
2011. április 15. 17:10
Akkor az agglomerációs közlekedéssel megintcsak nem lesz semmi? Gondolom a kohéziós alapból RÉGIÓS (Budapest + Pest megye) pénzeket hívnak le, aztán ezek valahogy mindig belső-Budapestre költődnek el. :(
trendo
2011. április 14. 17:00
Teli van a púpom ezzel a fidesznyik kommunkációval. Baromi unalmas. Páros héten valami hangzatos leleplezés az alőzők bűneiről (nagy betűs vezércikk, apróbetűs helyreigazítás). Páratlan héten valami hangzatos, világmegváltó bejelentés, milyen csodát tesznek majd 5-10-20 év múlva (ha még emlékszik valaki is rájuk). Egyszer kéne egy olyan vezetés, amelyik szép csendben tenné a dolgát. Oszt mikor kimegyek a megállóba, nicsak, jön a szép új villamos... :)
tmonk
2011. április 14. 12:38
Most az a bejelentés hogy ebben a ciklusban nem lesz járműbeszerzés?
TroppauerH
2011. április 14. 12:13
Ezt a lottyadtszájú Erdős Péter ivadékot (akinek egy rendes állami érettségije sincsen) sikerült a fidesznek ránk szabadítania. 26 évesen talán 8 elemivel hatalmas karrier. Igaz volt kitől tanulnia. Nagyapjának Erdős Péternek sem volt érettségije mégis felvették a jogi karra! A BKK "vezetése" pedig a legszebb szdsz-mszp időket idézi az adófizetők pénzének elherdálásával - hazatalicskázásával. Ahogy előttem is írták , minden jövő időben fogalmazva. Csak az a nagy helyzet, hogy a polgárok a jelenben élnek és ott próbálnak valahogy megélni. Szóval ez az egész BKK egy hatalmas humbug, "legális" pénzkifizetzőhely a haveroknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!