Sólyom betartotta ígéretét

2010. augusztus 22. 21:14

Sólyom László volt köztársasági elnök vasárnap délután megkoszorúzta Szent István lovasszobrát a szlovákiai Révkomáromban. Az ünnepségen nem történt rendbontás.

2010. augusztus 22. 21:14

Sólyom László az ünnepségen elmondott beszédében kiemelte az együtt ünneplés fontosságát. Mint fogalmazott: ahogy egy éve megígérte, visszajött. Sólyom László szerint a magyar kisebbségek helyzetének tartós rendezését csak a szomszéd népek magyarokkal kapcsolatos értékrendje megváltoztatásával, illetve a magyaroknak a szomszéd népekhez való új hozzáállásával lehet elérni. Sólyom beszédében, amelyet szlovákul is felolvastak, úgy vélte: Szent István művének mához szóló tanulsága, hogy szükség van a változásokra. Szükségesnek vélte tisztázni a nemzet és állam viszonyát.

A volt államfő szerint a magyar nemzet, mint úgynevezett kulturális nemzet egységet alkot ma is. Úgy véli, hogy a magyar nemzetnek nem néprajzi zárványokat kell integrálnia, hanem olyan magyar közösségeket, amelyek egyszerre határozzák meg magukat lakhely szerinti államukban és régiójukban, továbbá a magyar nemzet többi részéhez való viszonyban, s természetesen élni kívánnak az európai integráció lehetőségeivel is.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. augusztus 23. 16:44
Kész csoda, hogy beengedték..
Talon Karrde
2010. augusztus 23. 07:45
M E K K O R A D U R R A N Á S !!! pffff ;)
sky.net
2010. augusztus 23. 07:45
visszatért a ringbe, ... csak már közben ficót meg hazavágták ... mivel ellenfél nincs ..hótbiztos hogy nem kap egy maflást ... igy kell ezt csinálni ...konfliktus utókezelés ( megvárom még megdöglik és viszek a sírjára virágot ... meg is bocsájtok nagylelkűen , cinikus félmosoly kíséretében arra gondolva hogy na ugye hogy felfordultál rohadék , és meg itt állok és koszorúzok ...)
freehckr
2010. augusztus 22. 22:27
Sólyom istencsászár lehetett volna ha tavaly átsétál a hídon... :) Na de a Hírszerző már megint milyen címmel operál?! Nem volt rendbontás... mintha Sólyom útjait egyébként rendbontások kísérnék. Kár hogy a hírszerszerzősök közül nem küldtek ki valakit a Magyar Szigetre, pedig Zagyva doktor rendelt, köcsög liberális újságírókat kezelt... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!