Romából cigány választás

2010. augusztus 12. 19:47

A Fővárosi Választási Bizottság az eredetileg kiírt „roma” választásról „cigányra” módosította a XIII. kerületi kisebbségi választást. A testület csütörtök délutáni ülésén hozott erről határozatot.

2010. augusztus 12. 19:47

A XIII. kerületi választási bizottság hétfőn hozott határozatot 11 helyi kisebbségi választás kiírásáról; ebben szerepelt a jogszabályban meghatározott „cigány” kifejezés helyett a „roma”. Az FVB csütörtökön egyhangúlag döntött a hiba kijavításáról.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Magyarország csaknem minden második településén tartanak cigány kisebbségi választást; az országos cigány választói jegyzékben 133.514-en, míg Budapesten 6.712-en szerepelnek.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. augusztus 13. 03:31
A cigányok maguk között is cigányoknak nevezik egymást. Ha ezt én mondom, akkor az meg cigányozás. Ez a baj a világgal: semmit sem lehet nevén nevezni, nehogy valakinek "fájjon". Tele van már a púpom a politikai korrektséggel...
freehckr
2010. augusztus 12. 19:58
Agyrém ez a „romázás”. A barom liberálisaink nem csak magasról sz*rják le a cigányok problémáit, de még össze is zavarják őket. :) Már hallottam cigány politikust a „cigányság” helyett a „romaságról” beszélni. El is akadt és egy pillanatra felhúzta a szemöldökét beszéd közben, valószínűleg átsuhant a fejében hogy ez így megfelelően PC volt-e, vagy (ahogyan legbelül érezhette is) egy k*rva nagy baromság... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!