Tarlós támogatja a Budai Fonódó projektet

2010. június 08. 10:26

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a Vasárnapi Híreknek adott interjújában támogatásáról biztosította a VEKE budai fonódó villamos projektjét. Ez talán lökést adhat a projektnek, amely a főváros és a II. kerületi önkormányzat vitája miatt áll.

2010. június 08. 10:26

Azután, hogy hónapokig nem történt semmi a budai fonódó villamosok projektje kapcsán, sokan azt hitték, nem lesz belőle semmi - a főváros és a II. kerület vitája nem oldódott ugyanis meg. A Budai Fonódó a ma egy vagy két átszállással beutazható útvonalakat átszállásmentessé tevő beruházás, az óbudai 17-es villamos kapcsolatrendszerének a 19-41-es budai rakparti vonal és az Alkotás utca felé történő bővítését és a budai hálózat teljes átalakítását jelenti.

Minden frakció támogatja

A fővárosi önkormányzatban eddig egyetlen frakció sem kritizálta a beruházást, amelyet többek között épp a VEKE nyomására és javaslatára a Demszky-féle városvezetés indított, de azt az ellenzék is mindvégig támogatta, Tarlós István programjában is szerepel. Sajnálatos módon az - egyébként Láng Zsolt fideszes polgármester által vezetett - II. kerületi önkormányzat különböző ellenérvekre, kifogásokra hivatkozva pártállásra tekintet nélkül egységesen ellenzi és jogköreinél fogva egy éve akadályozza a villamosfejlesztést, elsősorban autós szemléletű kifogások miatt, írja a VEKE honlapja.

„Amikor a budai fonódó villamosról beszélünk és Láng Zsolt polgármester úr ellenállását emlegeti, akkor nem arról van szó, hogy ő a Fidesz programját vitatná. Ezt a programot Orbán Viktorral közösen mutattuk be, és ebben egyértelműen szerepel a kötött pályás tömegközlekedés prioritása. Láng Zsolt sem ezt vitatja. Egy konkrét részletkérdésben fejtette ki különvéleményét, de egyáltalán nem biztos, hogy igazat fogunk adni neki” - nyilatkozta Tarlós István a Vasárnapi Híreknek adott interjújában. Tarlós elmondta azt is, hogy szerinte a budai fonódó villamost minél hamarabb meg kell csinálni, és ezt Láng Zsolt is pontosan tudja. „Csak bizonyos feltételeket próbál támasztani. Ha jogosak a feltételek, ezeket belekomponáljuk a megvalósításba. De olyan is van, hogy valakinek a kívánsága nem teljesül.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papika
2010. június 08. 15:22
És hol menne át a Margit híd alatt? Csak mert most építik át. Úgy építik, hogy át tudjon bújni alatta, vagy nem, vagy ez mindegy, mert ez könnyen megoldható?
WonderCsabo
2010. június 08. 14:56
Pontosan Láng mit is kifogsol?
negeev
2010. június 08. 11:05
Itt azért pontosítani lehetne a különvéleményt is. Milyen fenntartása van egész pontosan? Miért áll ez a megvalósítás útjába? stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!