Sólyom: szükséges az önvizsgálat

2010. április 08. 19:59

Továbblépni csak lelkiismeret-vizsgálat és hibáink beismerése után lehet, akárcsak az, hogy ragadjuk meg a kínálkozó alkalmakat - idézte Széchenyi életnének tanulságát Sólyom László a köztársasági elnök Nagycenken.

2010. április 08. 19:59

Semmilyen válság után nem léphetünk tovább lelkiismeret-vizsgálat és hibáink belátása nélkül”, s „nem a számonkérés, a mások hibáztatása vezet tovább” - mondta Sólyom László a gróf Széchenyi István halálának 150. évfordulója alkalmából csütörtökön Nagycenken rendezett ünnepi megemlékezésen, ezerfős hallgatósága előtt.

Az igazságszolgáltatásnak működnie kell, de ez nem a jövő része. Ami előre mutat? Önvizsgálattal önismeretre jutni, tisztázni az eszmei alapokat, tudni, hogy mit akarunk, a korábbi tetteket kíméletlenül kiértékelve kiválasztani az alkalmazandó eszközöket” - folytatta a gondolatot az államfő.

Az ünnepség után az államfő és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke koszorút helyezett el a közeli Széchenyi-mauzóleumnál, ahol az ünnepség előtt közel egy órán át rótták le kegyeletüket köztestületek, civil szervezetek, közéleti személyiségek.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. április 09. 11:11
hát akkor másszál csak be a mikroszkóp alá lacikám drága ... vagy nincs elektronmiki a sándor palotában ? új lapok új alapok , régitények új remények nyeremények ... olálá és melyik a fontos ... a nyeremény mi ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!