Veterán katona is gyanúsított

2009. augusztus 24. 08:44

Koszovói veterán a romagyilkosságok gyanúsítottjai között.

2009. augusztus 24. 08:44
Koszovóban is szolgáló volt szerződéses katona a romagyilkosságok egyik előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja – értesült az MTI vasárnap megbízható forrásból. A magát megnevezni nem kívánó informátor közölte: Cs. István szerződéses katonaként legalább két ciklusban szolgált a koszovói magyar KFOR-misszióban. 2008-ban szerelt le a honvédségtől. Meg nem erősített információk szerint Cs. István volt a Debrecenben már „négyek bandájának” nevezett csoport fegyverszakértője és -beszerzője.

Az információk szerint a másik gyanúsított, K. István érintett volt a debreceni zsinagóga tóratekercsek őrzésére szolgáló szekrényének 1995 januárjában történt felgyújtásában is. Az elkövetők az akkori Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség vezetői, illetve tagjai voltak, a szervezetet 1995-ben a Független Kisgazdapárt debreceni székházába jegyezték be. Az MTI információi szerint K. István is gyanúsított volt az ügyben, de bizonyítékok hiányában még a bírósági eljárás előtt megszűntették ellene az eljárást. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!