Édeskevés, amit a kormány a nők és gyermekek meggyilkolása ellen tesz

2023. július 22. 13:12

Ez nem féltékenységi dráma. Ez nőgyilkosság.

2023. július 22. 13:12
Csengel Karina
Csengel Karina
Mérce

„Májusban megölte terhes barátnőjét egy férfi Nyírkátán, július elején megölte – korábban távoltartást kérő – feleségét és gyermekét egy férfi Albertirsán, múlt hét szerdán elrabolta, halálosan megfenyegette és szexuális erőszakot követett el volt feleségén egy férfi, múlt hét pénteken pedig megölte barátnőjét egy férfi Angyalföldön.

Miközben éppen hetente újabb és újabb súlyos bántalmazási ügyekkel és nőgyilkosságokkal van tele a sajtó, felmerül a kérdés, mire elegendők a kormány intézkedései. Látszólag ugyanis pontosan ugyanott tartunk, mint amikor 3 évvel ezelőtt az apjuk által meggyilkolt két győri gyermek tragédiája kapcsán Varga Judit egykori igazságügyi miniszter drámai Facebook-videóban jelentette be: 2020. az áldozatsegítés éve lesz, és a kormány lépéseket tesz a nők és gyermekek védelmében. (...)

Spronz úgy látja, «a nők megszűntek önmagukban védendő lényeknek lenni» Magyarországon. Muszáj lenne elismerni a nők elleni erőszak társadalmi kontextusát.”

Nyitókép: Police.hu

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2023. július 25. 17:01
Először is tisztázni kellene, mi az, hogy "nő" - van erre vajon valami pontos meghatározás, Karina? Másodszor pedig miért pont a nők? Nem kellene kirekesztőnek lenni az LMBTQWERTZUIOP... saláta többi, 182 (vagy most épp mennyi) genderével. Azokat is védjétek!
Letmeread
2023. július 23. 13:00
Elképesztően maradi bináris gondolatok egy rémisztő fehér hetero cisznőtől.
Gusztiapu
2023. július 23. 12:29
"Muszáj lenne elismerni a nők elleni erőszak társadalmi kontextusát." Egészen pontosan mit jelent ez a mondat? Mert jól hangzik, de... Amúgy Csenge Karina, én sajnálom a kifosztott, agyonvert idős embereket is, a prostitúcióra kényszerített nőket is, a hatéves cigány kislányt, akit szülőanyja adott el egy pedofilnak, aki szerint "abban a korban tágulékony és rugalmas minden, csak síkosító kérdése az egész", a viccből agyonkínzott hajléktalanokat is - nota bene, az olyan gyermeket is, akit halálra éheztettek/vertek, és a boncasztalon a hátán ott van kedves apukája cipőnyoma, a felvágott gyomrában meg a cigarettacsikk, amit kínjában, éhségében evett meg... Sőt, az agyonkínzott állatokat is. Na most akkor állapítsuk meg, hogy mindenkiért felelős a szomszédja, a járókelők, a többi családtag, a védőnők, orvosok, stb. Maga is az. Meg az egész társadalom.
evass816
2023. július 23. 12:28
Nem tudom, estleg feminista a hölgy? Mert, ha igen, hőböröghetne Elvira miatt, a szépségkiránynő választások, a sportversenyek, satöbbi, megcsúfolása miatt is. Vagy az nem baj, hogy ott - ha csak átvitt értelemben is - gyilkolásszák a nőket??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!