Magyar Borat menni Észak

2023. március 09. 14:08

A svédek és a finnek eddig csak azt hihették, gonosz autokraták vagyunk, most már pontosan tudják, hogy komplett idióták is.

2023. március 09. 14:08
null
Nagy Iván László
HVG

„Finkelstein meghalt és Sacha Baron Cohen ad tanácsokat Orbán Viktornak.

Más épeszű magyarázatot lehetetlen adni arra, hogy a retardált és gonosz fideszesektől az evil geniusig terjedő grafikonról (nevezzük Kósa–Lázár-skálának) sikerült a görbe alatti területről választani egy elvetemültet, akit magunk sem tudjuk, pontosan milyen céllal, de kiküldtünk „vitát rendezni” Svédországba és Finnországba.

Már a „vita” önmagában is egy szegénységi bizonyítvány. Május 18-án nyújtotta be NATO-csatlakozási kérelmét a két északi állam, októberre pedig 30-ból 28 tagállam különösebb erőfeszítések nélkül eljutott addig, hogy beleegyezzen abba, hogy két, fejlett, a nyugati demokratikus elvárásoknak a végletekig megfelelő, s még értelmezhető katonai történelemmel is bíró ország csatlakozzon.

Nem úgy Magyarország, amelynek a kicsinyesség és oroszpártiság kritikáit félrelökő kormánya kicsinyességből és oroszpártiságból lassan egy éve nem hajlandó túltenni magát az ügyön, és legalább unottan és szájhúzással átengedni a dolgot, valahogy úgy, ahogy mondjuk a szankciókat szokta. Ehhez szükség lenne többek között józan észre, csapatban gondolkodásra, a közös érdek előtérbe helyezésére.”

Nyitókép: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2023. március 10. 08:03
"evil genius" ha, ha, ha...Ti csak szimplán gonoszok vagytok, zseni nem akad köztetek.
gacsat
2023. március 09. 23:09
, hogy komplett idióták is. legalábbis te.
Robertoo
2023. március 09. 22:21
Tisztázzuk! Ti vagytok komplett idióták.
Brandon the great Negro
2023. március 09. 20:45
A szerző állítólag újságíró. Állítólag. Segítek. Már az jelzésértékű, hogy kit küldenek küldöttként. Megjegyzem a svédek alig pár esztendeje zárták be a "Állami Fajbiológiai Kutató Intézet"-üket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!