Ellenállás

2022. július 21. 07:42

„B...uk szét a forgalmat!” Imigyen lelkesítette társait egy ételfutár a Margit híd elfoglalása közben.

2022. július 21. 07:42
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Miután nekibuzdulásuk immár elért Szegedtől Győrig, érdemes megvizsgálni, mi a fészkes fene ütött ezekbe a honfitársainkba, mi váltotta ki náluk ezt a forradalmi hevületet. És az a helyzet, mindegyikük kényszervállalkozóként tekerte vagy nyomta a pedált a munkaeszközként használt járművén, az őket foglalkoztató cégeknek eszük ágában sem volt munkaszerződést kötni velük, és ezek után sincs ilyen tervük. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy az Adatradar számításai szerint az egyik ilyen cég 845 millió forintot spórolt azzal, hogy nem munkavállalóként dolgoztatta a futárait, az államot pedig közel 1,7 milliárd forinttal rövidítette meg a be nem fizetett adókkal és járulékokkal, a mi fejünk is elvörösödik. És a másik hasonló profilú cégnél is százmilliós nagyságrendet tesznek ki ezek a tételek. Ezekből az adatokból jól látszik, hogy nem a túlélésért folytatott ádáz küzdelem késztette a vállalkozásokat arra, hogy megvonják melósaiktól a munkaszerződés előnyeit és biztonságát, hanem a szimpla harácsolás, a minél nagyobb profit utáni sóvárgás hajszolta bele őket a kreatív munkaerő-toborzásba.”

Nyitókép: Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2022. július 21. 18:22
Ottobácsi! Egyrészt a hülye fejed állandóan vörös a piától. Másrészt, akkor miért nem vörösödik amikor a különböző neres szoponcok híznak közpénzen puszira, károsítva a kasszát (azaz minket) a túlárazott munkavégzésükkel? Lölőke többszáz milliárdja 12 év alatt például miért nem zavar te fasz?
Lajoss
2022. július 21. 14:17
Ezen az egy mondaton lovagolnak a kesmás sutyerákok két napja..
Jason Bourne
2022. július 21. 13:00
"az Adatradar számításai szerint az egyik ilyen cég 845 millió forintot spórolt azzal, hogy nem munkavállalóként dolgoztatta a futárait, az államot pedig közel 1,7 milliárd forinttal rövidítette meg a be nem fizetett adókkal és járulékokkal, a mi fejünk is elvörösödik. " Ha erről ilyen pontos adatok vannak, akkor a törvényalkotónak esetleg eszébe juthatott volna ezeket rendbe tenni, nem a tisztességesen KATÁ-zókat megszívatni.
csulak
2022. július 21. 11:35
soha tobbe baloldlat !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!