Kemény ellenállás után valószínűleg tényleg vége Mariupolnak

2022. április 12. 12:33

Ha az oroszoknak nem sikerül bezárni a katlant, akkor akár vereséget is szenvedhetnek, ha sikerül, akkor övék a Donbasz.

2022. április 12. 12:33
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Közben orosz forrás szerint meghiúsult egy kitörési kísérlet Mariupolban, lehet propaganda, de életszerűnek tűnik, hogy ha nincs elég lőszer és élelem, a kitörés marad, de az nagyon veszélyes – halálos üzem.

Kemény ellenállás után valószínűleg Mariupolnak tényleg vége, ráadásul úgy, hogy a kikötőt nem robbantották fel az ukránok, és nem lőtték szét az oroszok sem. Ergo – utánpótlás jöhet tengeren, és a felszabadult erőkkel pihentetés után indulhat az ék délről Izium felé. Ez egy fordított Kurszk lehet – ha az oroszoknak nem sikerül a katlant bezárni, akkor akár vereséget is szenvedhetnek, ha sikerül, akkor övék a Donbasz.”

Nyitókép: Demkó Attila Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. április 13. 08:50
érdekes, hogy Demkó meg sem említi, hogy Roger Cloutier, a NATO szárazföldi csapatainak parancsnoka is beszorult az az azoviak mellett, meg az Azovstal alatti esetleges kínos laborokat és személyzetüket sem.
foldizs
2022. április 12. 19:41
Azok akarták három nap alatt elfoglalni Kijevet, akiknek Mariupolt hat hét alatt sem sikerült...
Innogreen23
2022. április 12. 18:24
Emmanuel azért nyalt Putyinnál egy humanitárius folyosóért, hogy a meglepi embereket, katonai tanácsadókat ki tudják menekíteni. Nehogy már vki benyelje, hogy a lakosság számít. Az oroszok kottája alapján játszanak arrafelé. Csak most ehy picit felpörgetik az előadást. Kíváncsi leszek EU-s nagyjaink fejszerkezetére, amikor az oroszok nevesítik, hogy kiket kaptak el a város ostromakor. Gyanítom lesz krákogás, fogszívás. Ugye kedves CIA- barátaink. Már csak pár óra aztán el kell kezdeni magyarázkodni, hogy ki és mi a fenét keresett ott. Izgi lesz.
pemete jakab
2022. április 12. 17:51
"Ha az oroszoknak nem sikerül bezárni a katlant, akkor akár vereséget is szenvedhetnek, ha sikerül, akkor övék a Donbasz." Azért a körbezárástól a győzelem még odébb van. Ami elsődleges, az az utánpótlás biztosítása. Az oroszoknak helyzeti előnyük van, hisz szomszédjuk Ukrajna. Viszont korlátozottak az erőforrásaik. Az ukránok ellátása nyugati fegyverekkel nagyobb logisztikát kíván, viszont bőségesen tudnak fegyvert szállítani nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!