Eurobarometer helyett brüsszeli propaganda

2021. szeptember 10. 14:07

Erre kár volt költeni az uniós, köztük a magyar polgárok adóját.

2021. szeptember 10. 14:07
Mráz Ágoston Sámuel
Nézőpontok blog

„Érdekes adatokkal örvendeztette meg a nagyérdeműt az Eurobarometer: állítólag a magyarok alig 28 százaléka bízná a kormányra az uniós források elköltését, mint ahogy az minden tagállamban zajlik, viszont 81 százalékuk a civil szervezetek bevonását követeli a forráselosztásba. Ezen még a trükközéstől nem idegenkedő Soros György is meglepődhetne. Az 1973 óta aktív Eurobarometer-kutatássorozat az elmúlt évtizedekben sok hasznos adattal szolgált a véleménykutatások kedvelőinek, azonban egyre inkább mintha a brüsszeli központ szócsöveként funkcionálna. Ezt nem is feltétlenül tagadják, hiszen tájékoztatásként külön jelezve van az olvasó számára az alábbiakat:

»A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja részeként valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és (…a)z Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.«

Sajnos nem növeli az adatok iránti bizalmat a módszertan sem. Természetesen a koronavírus a kutatások területén is átrendezte a piacot, ezzel lehet védeni azt az álláspontot, hogy miért váltottak módszertant a személyes adatfelvételről, de az online kutatás nem volt legjobb választás. A magyar választásokon rendre a legpontatlanabb méréseket az online adatfelvételeken alapuló kutatások adják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2021. szeptember 11. 18:19
Vicc: "civil" szervezetek...
Pelso j.
2021. szeptember 11. 10:27
Nocsak, kínos erdmény született a felmérés során, s most gyorsan nyomni kell egy félrehablatyot? Egyébként, sokkal nagyobb kár rád költeni bárki adóját.
balbako_
2021. szeptember 10. 17:37
A választások közeledésekor az efféle segélyek - elvtárs segítsd a lebukottakat - mindennaposak lesznek a jóságos nyugattól a magyar ellenzéknek.
Mykee
2021. szeptember 10. 17:08
Az a baj Sámuel hogy a te intézeted már évek óta a kormány szócsöve. Ennek szolgálatába állítottad a tehetségedet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!