Miskahuszár méretei

2017. október 07. 15:49

Miskahuszár tájba passzolóságával kapcsolatban viszont megfogalmazhatónak tűnnek bizonyos kételyek.

2017. október 07. 15:49
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„Miskahuszár tájba passzolóságával kapcsolatban viszont megfogalmazhatónak tűnnek bizonyos kételyek. Érthető, hogy a huszárság szellemisége erőt kell hogy adjon napjaink küzdelmeihez – miként Benkő Tibor vezérezredes, a honvédvezérkar főnöke mondotta volt avatóbeszédében, eltörpülvén az óriás lábai előtt –, ezzel nincs vitánk. A kérdés inkább az, hogy mégis miként fejezi ki és adja át ezt a pompás szellemiséget bárkinek egy sok százszoros nagyítású ólomkatona.

Az ólomkatonázást amúgy nem az ujjamból szoptam, a projekt honlapján olvastam róla. Van neki ilyenje ugyanis – egyes elemei üzleti vállalkozásra utaló karakterjegyeket mutatnak –, melyet böngészve kiderül, hogy az egészet kezdeményező Vlaszák Mihály régi álma valósult meg elkerekedő szemeink előtt. A fémöntésben otthonos szak- és üzletember, akit mindig érdekeltek a régi játékok, és nemkülönben tisztelte a hagyományos értékeket, konkrétan azt találta ki több mint tíz évvel ezelőtt egy álmatlan éjszakán, hogy miért ne építhetné-építtethetné meg a világ legnagyobb ólomkatonáját.

Mármost nincs azzal semmi baj, ha az emberek valóra váltják az álmaikat. Ha van bennük elegendő eltökéltség, továbbá rendelkezésükre áll a szükséges munkaerő és a 70 tonna alapanyag, akkor nem is szabad akadályozni a játékosan kreatív szellem és a művészi hajlam szárba szökkenését. Addig semmiképpen sem, amíg a négy fal között történik mindez. Vagy a kiskertjükben. Pákozd helyett mintegy, a világhírűvé válás igénye nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvaso9
2017. október 08. 23:07
Ez egy magánkezdeményezésből, magánpénzből megvalósított nagyméretű betonszobor, hasonlít egy ólomkatonára, de a magyar huszárnak kíván feltűnő emléket állítani. Lehet szeretni, nem szeretni, de ott van Pákozd határában, látszik az M7-es autópályáról, sokan látják, látogatják majd. Miért kell mindent leszólni, fikázni? Persze, negatív véleményünket közzé tehetjük, de jó lenne kicsit több megértést tanúsítani a mecénás és az alkotó iránt. Akkor mondjunk nagy negatív véleményt, ha néhány tízmilliót a saját vagyonunkból közérdekre szántunk...
atila68
2017. október 08. 12:47
Milyen szobor? Legalább ez kiderül a kommentekből, hogy szobor.
tango47
2017. október 08. 10:24
És hol maradt a ló?
beflower56
2017. október 08. 10:12
Én csak fényképen Láttam,de egyből a Háry János történet ugrott be.Az egész szobor valóban túlzott méretű,akárcsak a hozzászólók analfabétizmusa,egyszerűbben fogalmazva:-elvakult,"agymosott" kormány propaganda szajkózása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!