Fake news 1.

2017. augusztus 07. 09:28

Megmosolyogtató, amilyen elkeseredetten próbálják népszerűnek beállítani az Európai Unió intézményrendszerét – pedig az összehasonlítás fals.

2017. augusztus 07. 09:28
Lánczi Tamás
Mozgástér

„Az Eurobarometer felmérése szép példája a független és szakértői Európai Bizottság politizálásának. Megmosolyogtató, amilyen elkeseredetten próbálják népszerűnek beállítani az Európai Unió intézményrendszerét – pedig az összehasonlítás fals. Az »Európai Uniót« összevetni a nemzeti kormányokkal olyan, mintha az almát hasonlítanánk össze a körtével. Az Európai Unió ugyanis egyrészt jelent egy intézményrendszert, számos különálló intézménnyel, másrészt jelenti a 28 tagállam közösségét, harmadrészt pedig egy eszmét. Olyan ez, mint a globalizációval kapcsolatos közvélemény-kutatások: ha a kérdésben részletesen leírjuk, mit is jelent a globalizáció, ugrásszerűen megnő az azt elutasítók aránya.

(...)

Azt számos kutatás bebizonyította már, hogy a magyarok kedvelik a 28 tagállam közösségét, és nem szeretnének kilépni az Unióból. De az is világosan látszik, hogy a magyarok – és a többi tagállam lakossága – kifejezetten kritikus az Unió működésével kapcsolatban, számos kérdésben várnak változást az EU-tól. Ez utóbbi azonban nem érdekli az Indexet, rendületlenül nyomja a Bizottság által finanszírozott propagandát.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. augusztus 08. 05:44
Lemaradt, hogy miért hülyeség az amit "kimutattak" hát ezért:"Bizottság kutatása nem csak azt mutatta ki, hogy a magyarok jobban bíznak az Európai Unióban, mint a nemzeti kormányukban, de azt kiolvashatjuk az eredményekből (másként fogalmazva: beleláthatjuk a számokba), hogy nem is aggaszt bennünket a bevándorlás és semmit sem érzékelünk a gazdasági növekedésből."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!