Itt élned, halnod kell?

2016. március 07. 11:36

Nincs is annál elszomorítóbb, amikor egy nemzet az összefogás helyett a széthúzást választja.

2016. március 07. 11:36
S__B
Narro

„Nincs is annál elszomorítóbb, amikor egy nemzet az összefogás helyett a széthúzást választja - legyünk őszinték, nálunk ez már lassan hungarikummá válik. A mostani választások alkalmával is sikerült az MKP és a Most-Híd közötti ellentéteket olyan szinten elmélyíteni, hogy annak beláthatatlan következményei lettek:Az MKP a parlamenten kívül rekedt, a másik pártból pedig mindössze 7! magyar nemzetiségű képviselő jutott be a törvényhozásba, a déli járásokban tapasztalható, országos átlaghoz viszonyítva alacsony választási részvétel pedig láthatóan megrendítette az emberek bizalmát, közösségünk pedig romokban hever. Köszönjük ezt meg a politikusainknak, valamint azoknak a médiumoknak, akik az összetartás erősítése helyett az árokásást választották. És köszönjük meg magunknak, hogy asszisztáltunk ehhez...


Azt kell, hogy mondjam, hogy a választási eredmények a szlovák-magyar kapcsolatokra is hatással lesznek a jövőben. A magyarokról alkotott kép rengeteg szlovák ember fejében soha nem volt pozitív. A sok elemében közös kultúránk és tetteink helyett általában a konfliktusainkra emlékeznek, sokszor betolakodókként tekintenek ránk a saját hazánkban. Mindig is reméltem, hogy a rendszerváltás után felnövő nemzedék már másképp látja majd a dolgokat, azonban tegnap hatalmasat kellett csalódnom: A 18-21 éves korosztály körében az a Marián Kotleba az egyik legnépszerűbb politikus, aki nyíltan fasiszta nézeteivel és megnyilvánulásaival borzolja a kedélyeket. És láss csodát,tegnaptól ők Szlovákia ötödik legnépszerűbb pártja. ( Persze ott van még a Szlovák Nemzeti Párt is, de őket már ugye megszokhattuk).”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. március 07. 14:53
Biztos, hogy létezik egy velünk született megverettetés-érzés, amit tudatunk mélyén nemcsak, hogy elfogadunk, de kedvelünk is. + Folyamatosan, birka mód nyírni a gyapjút: megosztott nemzetről lehet. És a magyaroknál a kollaboráns-kínálat: határtalan. Ezért van, s ebben Orbánnak nagy érdeme: vagy itt állsz, vagy ott. S ha a kollaborálásra való hajlam egészségesebb mértékre szorul vissza, akkor más hangszeren kell játszania. És: Hajrá, Felvidék, legyen az akaratotok: vasból. De inkább: hajlékony acélból.
ZsoBuda
2016. március 07. 12:05
"hiszen az élteti" Ezért bérelték fel.
Antigoné
2016. március 07. 11:59
Megkérem a T. mandis kommentelőket, ne reagáljanak kohntalan szokásos provokációjára,hiszen az élteti.
kohntalan
2016. március 07. 11:49
"betolakodókként tekintenek ránk" Találó szó ez a betolakodó. A magyarok csak betolakodtak ide a Kárpát-medencébe, műveltséget nem hoztak magukkal, civilizációt nem építettek ki, egy semmirekellő, barbár, emberkedő kis nép volt ez, és maradt is sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!