Vesszen a Strabag! Pardon, a Közgép!

2015. július 23. 09:17

Az Orbán–Simicska háború eddigi mérlege tehát a következő: azok a „gonosz” külföldi vállalatok, akiket – a szuverenitásháború jegyében – megkísérelt kihajítani a Fidesz az ajtón, szép nyugodtan visszamásztak az ablakon.

2015. július 23. 09:17
Bódis András
Válasz.hu

„Nos, e külföldi cégekhez képest a Közgép most legfeljebb diákcsínyt követett el, ha egyáltalán elkövetett valamit. Azért tiltották el Simicska Lajos vállalatát három évre a közpénzektől, mert a Győr-Gönyű kikötő fejlesztésére kiírt pályázaton állítólag rosszul adta meg két komp fedélzetének alapterületét.

Elképesztő skandalum, valóban, csak hát akkor szegény Strabagot körülbelül hárommilliárd esztendőre kellett volna kizárni a hazai tenderekből – de ilyen határozat sosem született. Ehelyett Strabagék és a többiek nyugodtan alvállalkozgatnak idehaza; annyi a különbség a szoci időkhöz képest, hogy nem ők a konzorciumvezetők egy-egy pályázaton, hanem illedelmesen betagozódnak a magyar nagytőke mögé, de egyébként nem bántja őket senki.


Az Orbán–Simicska háború eddigi mérlege tehát a következő: azok a »gonosz« külföldi vállalatok, akiket – a szuverenitásháború jegyében – megkísérelt kihajítani a Fidesz az ajtón, szép nyugodtan visszamásztak az ablakon, és kiegyeztek a kormánnyal. Lett alku az RTL Klubbal reklámadóügyben, az állam kulcsvállalataként jegyzett Magyar Villamos Művek élére sikerült a francia Suez éléről igazolni egy olyan csúcsmenedzsert, aki anno hangosan ellenezte a rezsicsökkentést, a Közgép kigolyózásával pedig a hazai Duna Aszfalt mellett a Strabag–Colas–Swietelsky-tengely is erősödhet.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. július 23. 22:30
Mindegy. Valakinek veszni kell,ez a lényege a Fidesz politikájának.
néhai Ch.Pilot
2015. július 23. 18:43
Bódis András és a Válasz.hu = Simicska-csicska.
h.kovacs
2015. július 23. 16:22
Azért meghallgatnék egy A-híd,Swietelsky, Mészáros konzorciumi tárgyalást, miről beszélhetnek ?
Tintamin
2015. július 23. 12:46
Rakosi idejeben volt divat az ilyesfele politikai leszamolas. A teljes rendszeren vegigmegy ket ex-kollegista hisztije. Kurvaijeszto ez az allami maffia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!