Bolha a fülbe

2013. október 07. 11:02

A bolhapiac maga a folklór. Nem az a műszálas bocskaiban óbégatós fajta, amiről Zuglóban teret neveznek el, viszont cserébe valódi.

2013. október 07. 11:02
Tóta W. Árpád
hvg.hu

„Vasárnap utoljára működhetett a városligeti bolhapiac, amely a Verseny utcai intézmény megszűnése óta az első volt ebben a nélkülözhetetlen műfajban. (...)

A Városliget bolhapiaca robbanásszerűen, pár hét alatt növekedett óriásira, kétségbevonhatatlan igényt jelezve. Erre épeszű városvezetésnek az lenne a válasza, hogy kirakja a kellő számű mobilvécét, betartatja az alapvető higiéniai szabályokat, aztán pedig együtt örül azokkal, akik jó vásárt csinálnak. Különösen azzal az ezer emberrel, aki segély vagy értelmetlen közmunka helyett ebből próbál élni: nem hőbörög a piac ellen, hanem csinálja. Igaz, nehéz értékelni ezt ott, ahol maga a kormány is inkább hőbörögni szeret.

Az ócskapiac nem válságtünet, sem vészjelzés. Az ócskapiac egy nagyváros természetes része, ahogy a mulatónegyed vagy a bevásárlóutca. A bolhapiac maga a folklór. Nem az a műszálas bocskaiban óbégatós fajta, amiről Zuglóban teret neveznek el, viszont cserébe valódi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2013. október 07. 20:18
Gyurcsány adórendszerét népszerűsítő rajzfilmet is lehet kapni a bolhapiacon?
Ouroboros
2013. október 07. 17:39
Hibátlan.
orion
2013. október 07. 15:51
Erre épeszű városvezetésnek az lenne a válasza, hogy kirakja a kellő számű mobilvécét, betartatja az alapvető higiéniai szabályokat, " Hehe, azt megnézném, amikor a hajléktalan+ cigány kombó rendeltetésszerűen mobil vécét használ, betartva az alapvető higiéniai szabályokat. Sokan emlegetik más városok bolhapiacait. Amiket én láttam, azoknál nincs az a dzsuva, mint itt. Ott, ha egy árus megszorul, beül egy presszóba vagy egyéb helyre, iszik egy kávét és mellékesen elmegy a mellékesbe. Ráadásul van egyfajta rendezettség, az azonos vagy hasonló témájú dolgok nagyjából egy helyen kaphatók, nem a büdös cípő mellett van a házilekvár. A Városliget alkalmatlan ilyen célra, ott a tangó, tessenek oda kifáradni. Egyébként valószínűleg egy átfogó és általános ellenőrzés része ez is, ugyanis pont az ecserin regisztrálni kell ezentúl, és bizonyos mennyiség után muszáj lesz engedélyt váltani és adót fizetni. Jön a navos, kérdi a "kisebbségi kereskedőt", ugyan mennyi az éves bevétele ebből a bolházok-lomizok izéből, 8 milla-mondja a kérdezett. Hogy mennyiiiiii? Megint keveritek a szezont a fazonnal. Nem a Mari néni 3 csipketerítője, se Ubulka kinőtt kabátja, se a papa 50 éves újságjai a probléma.
Charlie Chan
2013. október 07. 12:19
Tóta ismét, mandi hergeli az olvasóit a k---va pop-uppal is. Mutassátom már meg nekem a Central Parkban vagy a Hyde Parkban működő bolhapiacokat, ó demokraták. Másik megjegyzésem: aki bolhapiacozik, az nem fizet adót, mert ott számlát 1346672346 éve nem adtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!