A regisztrációs kampány az egyik legfontosabb feladat

2012. november 27. 08:08

Fontos lenne egy szervezetet létre hozni, amelynek egyetlen célja van: regisztrálják a választók magukat a választásokon. Ki tart velem, ki akar segíteni, dolgozni ezen?

2012. november 27. 08:08
Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán
Facebook

„A regisztrációs kampány megszervezése az egyik legfontosabb feladat most. Ennek érdekében, az oldalamat olvasó újságíróknak javaslom, hogy álljon megint össze a Médiaunió, és ők lépjenek fél a szakmában a közös kampány érdekében. Nekünk is össze kell állnunk, bármilyen oldali demokrata választóknak. Fontos lenne egy szervezetet létre hozni, amelynek egyetlen célja van: regisztrálják a választók magukat a választásokon. Ki tart velem, ki akar segíteni, dolgozni ezen?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazooka454
2012. november 27. 09:49
Ki fogja ellenőrizni, hogy a jelölt indításnál a nem regisztrált választók valós személyek-e és hogyan? A nem regisztrált választók hány helyen támogathatják a jelölt indítást? Ki fogja ezt ellenőrizni és hogyan? Mit tud tenni a Választási bizottság, ha célzott telefonhívást kapnak azok a volt fidesz szavazók akik még nem regisztráltak? Ki fogja azt ellenőrizni, hogy ez nem egy „Kubatov Lista” alapján történik? A regisztrált választók hol szavazhatnak, ha éppen a választás napján nem tartózkodnak a lakhelyükön? Gondolom, hogy le kell majd adni előzetesen, hogy hol szeretné az illető a szavazatát leadni épp úgy, mint eddig. De akkor mi szükség az előzetes regisztrációra? Ha a nem regisztráltak esetében ezt a lakcímkártyával , személyi kártyával vetik össze, akkor mi szükség a regisztrációra? A határon kívüli szavazatok esetében , hogyan fogják ellenőrizni, hogy a szavazó valós személy -e , esetleg időközben nem hunyt el. Lekérik a Román , Ukrán, Szlovákiai hatóságoktól? A jogegyenlőség elvén, miért regisztrálhat szavazhat egy külhoni magyar levélben , nekem meg kétszer kell elmennem a hivatalba. Jó magyar szokáshoz híven a magyar emberek 50 % az utolsó pillanatra hagyja a regisztrálást. Hogyan fogja lekezelni a hivatal a szavazást megelőző harmadik héten, a 1,5-2 millió regisztrálni akarót? Mennyi plusz pénzbe fog kerülni ennek az embertömegnek a kétszeri kezelése? Ki fogja ellenőrizni, hogy ténylegesen be is regisztráltak? Minden párt küld egy delegáltat a regisztrációs ívek mellé? Az ügyfélkapuhoz szintén személyesen kell regisztrálni, ergo itt is sorban állás lesz. A REGISZTRÁCIÓ EBBEN A FORMÁJÁBAN NEM CSÖKKENTI A VISSZAÉLÉSEKET,ÉPPEN ELLENKEZŐLEG, NÖVELI A HATALOM ÁLTALI VISSZAÉLÉS LEHETŐSÉGÉT. Adjátok vissza a szabad választási jogainkat!!!
tarackos
2012. november 27. 09:08
Egyelőre jó ötletnek tűnik. Persze nincs kizárva, hogy a gyáva nyúl elsőtitkár elvtárs, aki ennek a gyalázatos kékcédulás törvénynek a szavazásáról kereket oldott mert akkora jellemóriás, nem talál ki egyéb nemzetrontást. A vörös lelkűek hihetetlen kreatívak amikor véreikre kell rárontani...
Claypool
2012. november 27. 09:05
Nem tudom ki ez a Somogyi,de több mint gyanús! Annak idején ugye az MDF háttérembere volt,képbe került áttételesen a lehallgatási botrányban,amiben külföldi titkosszolgálatok is tevékenyen részt vettek ,persze nem a mi javunkra.És most egyszer csak hip hop, az együtt 2014 mozgalom körül sertepertél,ami szintén kapcsolatba hozható külföldiek által pénzelt szervezetekkel,alapítványokkal... A XXI. század Kun Bélája,ez a Somogyi,nem más!
Kandeláber
2012. november 27. 08:57
Ez a Somogyi volt Ibolyka tanácsadója. Ez tanácsolta Bokrost. Egysterűen: fogja be a pofáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!