Hol vagyunk biztonságban?

2012. július 05. 14:52

Nem véletlen, hogy a tapasztalt kerékpárosok nagyobb biztonságban érzik magukat a közúton, a gépjárművek között.

2012. július 05. 14:52
Füle Sándor
A kerékpárosbarát Gödöllőért

A minap egy sötétkék Ford Galaxy nem adta meg nekem az elsőbbséget a Testvérvárosok és a Grassalkovich kereszteződésében, szerencsére egy gyors fékezéssel elkerültem a balesetet. A történetről beszámoltam saját Facebook-omon. Ezt olvasta egy ismerősöm, aki meg is jegyezte, hogy ezért kellenének a kerékpárutak. Másnap (pénteken) Pesten jártam, és két kerékpárosgázolást is láttam. a másodikat már le is fényképeztem.

Bizony, mindkét gázolás védett kerékpárúton történt. Nem véletlen, hogy a tapasztalt kerékpárosok nagyobb biztonságban érzik magukat a közúton, a gépjárművek között. A biciklisgázolások leggyakoribb oka, hogy nem adják meg az elsőbbséget a kerékpárosnak. A védett úton haladó autók tömege nagyobb védelmet nyújt az oldalról gázoló autósok ellen mint a KRESZ tábla a kerékpárút keresztezésében. Az pedig, hogy hátulról belemennek a kerékpárosba, sokkal ritkább, mint hogy oldalról elütik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!