A Béres Szőlőbirtok image filmjének margójára

2012. május 25. 12:20

Hallgatni, ahogy a vidám arcok így száz felé közelítve hogy énekelnek, hogy érzik, hogy értik az életet. És persze bort kortyolgatni, mert itt minden erről szól. A szőlő, a vidék, a napsütés és a munka szeretetéről.

2012. május 25. 12:20
Budavári Dóra
NextWave

„Mert mi is a célja egy ilyen image filmnek? Azt szeretnénk, hogy megkívánd a tokaji bort, a tokaji vidéket, hogy fuss, szaladj, hogy mihamarabb megízleld azt, amit Erdőbénye, és ez a csodás völgy adhat. Ehhez kell kép, szöveg, a szöveget elmondó hívogató hang, ritmus, csilingelés, zene. Kell, hogy ez egységes legyen, hogy a részek egymást erősítsék, és ezáltal a végeredmény több legyen. Hogy a zene és a hang kéz a kézben járjanak, hogy a képek pont addig és úgy mutassák meg, amit és ahogy szeretnénk, és hogy a fényelő keze alatt az egész kapjon egy különleges csillogást.

A kamera másik oldalról ugyanez az élmény: a hajnali hidegben dideregve a hegyen állva lencsén keresztül nézni a napfelkeltét, átélni, ahogy a fény centiről centire felfedezi a völgyet, ahogy a meleg benyomul a párás hegyoldalba, nos felejthetetlen. És ehhez csak hozzátesz a kísérőnk által meleg szívvel belénk diktált pálinka. Élmény megismerni a helyieket és forgatás után engedve a hívásuknak gulyást enni a helyi nyugdíjasklub összejövetelén, ahol pár pohár bort kötelezően előírnak a belépéssel együtt. Aztán bordalokat énekelni a helyi kádárral, vagy csak hallgatni, ahogy a vidám arcok így száz felé közelítve hogy énekelnek, hogy érzik, hogy értik az életet. És persze bort kortyolgatni, mert itt minden erről szól. A szőlő, a vidék, a napsütés és a munka szeretetéről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2012. május 28. 14:32
És mégis, mi az a "kevesbe veszelyes es kulturaltab", (így egy 'b'-vel kultúrált) drog, amiért börtön jár, fűfej? Van spanglid különböző ételekhez? A marcsa előállításához kapcsolódnak olyan többszáz éves hagyományok, mint szüreti bál, pinceszer? Milyen egyéb drog kell a borfogyasztáshoz (mert a spangócát dohánnyal sodrod, ami igen komoly kapudrogkét van számontartva)?
RAMBO
2012. május 27. 11:59
És occó is, gondolom. Meg szarrá oxidált, "mert ezt keresik" - ahogy egy tokaji magángazda mondta nekem a félben álló hordói fölött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!