Lábjegyzet - a szakmai tisztességről

2010. július 14. 10:43

Eljutottunk oda, hogy egy Mandiner címkéjű társaság felkészületlen, aljas eszközökkel készített filmje téma lehet az országgyűlésben.

2010. július 14. 10:43

„Létezett egykor magyar dokumentumfilm. (...) És ma eljutottunk oda, hogy egy Mandiner címkéjű társaság felkészületlen, aljas eszközökkel készített filmje téma lehet az országgyűlésben, hogy napi politikai érdekből szenzációvá pumpált semmitmondás válik követendő példává. Az elmúlt napokban a kis földalattin készített lesipuskás filmjük leleplezi az egykori kormányfőt és az ellenzék néhány vezetőjét, amint blicceltek.

Mi más ez, mint aljas indokból elkövetett jogsértés?

Ha a BKV-járműveken nem engedélyezett (személyiségi jogok védelme miatt) a webkamera felállítása, vajon milyen jogon visznek nyilvánosság elé magukat újságírónak tituláló személyek paparazzi-felvételeket? Vajon létezik-e felelős személy, aki vállalja az eljárást?

Ideje volna, hogy a dokumentumfilmes közösség megálljt parancsoljon az ilyen és hasonló etikátlan, az egész szakmát lejárató „művek” nyilvánosságra hozásának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmicica
2010. július 14. 21:05
Ha a kedves testőrei hagyták fotózni, me gő is, akkor mindenki más mit nyafog? Egyébként szánalmas volt, ahogy ott állt a megállóban, a magyarázkodása meg még ezen is túltett
W4R1OCK
2010. július 14. 19:26
Kell ez a videó.A Célpont törzsközönségét pont kielégíti ez a színvonal.
tevevanegypupu
2010. július 14. 18:26
Fertelem..le mertek filmezni, hogy egy pasas a tarsasagaval nem fizetett a foldalattin.(:
dadi56
2010. július 14. 17:13
A film akkor is érték, ha az érintetteknek sérti az érdekeit, mert hozzá vannak szokva, hogy nekik mindig, mindent szabad volt megtenni. A törpe kisebbség uralmának vége, ha tetszik, ha nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!