Elegáns elválás vagy méltatlan elbánás? Az 500. bajnokija után búcsúzik a világbajnok focista

2024. május 16. 22:45

Raul, Messi, Casillas és Xavi társaságába került a veterán spanyol, aki nem kapott új szerződést.

2024. május 16. 22:45
null

Nyitókép: Facebook/Sevilla FC

***

Csodás jubileumhoz érkezett, másnap megköszönték a szolgálatait. Jesus Navas a Cadiz elleni vesztes (1-2) hazai mérkőzésen játszotta az 500. spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzését a Sevilla mezében, majd csütörtökön bejelentették: az idény végeztével elhagyja a csapatot a kapitány, a klub történetének legtöbb meccsel rendelkező és legtöbb trófeát nyerő játékosa. Nem hosszabbítják meg a szerződését.

A 38 éves jobbszélső az andalúziai klubban nevelkedett, és egy manchesteri kitérőt (City, 2013-2017) leszámítva kizárólag ott játszott. A mostani idényben 38 találkozón kapott szerepet, 2 gólpasszt adott. Minden sorozatot figyelembe véve összesen 684 Sevilla-meccsen lépett pályára, ez alatt 37 gólig és 119 gólpasszig jutott. Nyolc kupát nyert a csapattal, az Európa-ligát négyszer, a Király-kupát kétszer, az európai és a spanyol Szuperkupát egy-egy alkalommal hódította el. A spanyol válogatott színeiben világ- és európai bajnoki címet szerzett, Angliában bajnok lett és kétszer magasba emelhette a Ligakupát is.

Jesús Navas illusztris társaságba került, ugyanis 

egy spanyol csapat színeiben csak Raúl (550), Sanchis (523), Lionel Messi (520), Iker Casillas (510) és Xavi (505) lépett pályára nála többször a La Ligában.

 Még két fellépése van hátra (Bilbao idegenben, Barcelona otthon), de a búcsú ellenére úgy tűnik, a játékkal még nem hagy fel...

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­k­e­­l­d­­­ ­a­ ­s­­­z­e­­x­­i­­­ ­­p­­­u­n­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Öreg Palóc
2024. május 17. 09:58
Örüljön. Jó karriert futott be. 38 évesen 2 Gólpasszal ne akarjon új szerződést egy Sevillában !! Menjen a másodosztályba ha még focizni akar, ott levezethet. Nagy múltja ellenére ő is egy szürke folt volt az idén a Sevilla méltatlan vergődésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!