A Ferencváros sztárja elmondta, miért választaná a magyar válogatottat

2024. május 02. 14:53

Őszinte szavak a brazil támadótól.

2024. május 02. 14:53
VARGA Barnabás; MARQUINHOS

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Mint arról beszámoltunk, ha Marco Rossi is úgy akarja, nem csak zöld-fehérben pacsizhat a gólok után Varga Barnabás és Marquinhos, de meggypiros szerelésben is. Legalábbis a Ferencvárossal idén is bajnoki címet ünneplő brazil támadó felajánlotta a szolgálatait a szövetségi kapitánynak. Azt írta X-oldalán (korábbi Twitter), hogy minden vágya, hogy pályára lépjen a magyar címeres mezben.

Ezt is ajánljuk a témában

A 24 éves dél-amerikai támadó 2022 februárjában igazolt a bolgár Botev Plovdivtól a Ferencvároshoz, amellyel zsinórban harmadik bajnoki aranyérmét ünnepelhette. Marquinhos korábban nem szerepelt brazil korosztályos válogatottban.

Az előzmények után interjút készített vele a Nemzeti Sport, amelyben természetesen szóba került a válogatott is.

„Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosban, életem egyik legjobb döntése volt, amikor elfogadtam az ajánlatát. A családom is megszokta, megkedvelte Magyarországot, szeretünk itt élni. Olyannyira, hogy a közelmúltban el is kalandoztak a gondolataim…

Eszembe jutott, mennyire szeretem ezt az országot és a magyar embereket. És ha úgy adódna, szívesen játszanék a magyar válogatottban!

Több mérkőzését is láttam a csapatnak, feltűnt, mennyire szervezett, jól összerakott együttes, tényleg úgy érzem, szívvel-lélekkel tudnék ezért az országért futballozni. A kisfiam a nyáron lesz kétéves, Budapesten született, és ha ránézek, eszembe jut, milyen büszke lenne rám, ha a Fradi meze mellett a magyar válogatottét is láthatná rajtam” – jelentette ki Marquinhos.

José Marcos Marquinhos, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. február 22-én.
José Marcos Marquinhos, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkőzésen
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50-52
2024. május 02. 20:07
Ne is álmodozz.
Player1
2024. május 02. 17:23
Gyúrjon a Brazilra, nem klubcsapat vagyunk!
letsgobrandon-2
2024. május 02. 17:12
ez legalább megél a piacról.. nem úgy mint a dékások
Tommaso
2024. május 02. 16:44
Egyetlen fradista sem kerül be a válogatott EB-s alapcsapatába. Ennyit a "magyar" bajnokról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!