Ezért nem állították ki a szinte közellenséggé váló Martínezt a második sárga lapja után!

2024. április 19. 13:25

Az Aston Villa klasszis kapusa megint egyszemélyes színházat adott elő, de a FIFA szabálymódosítása neki kedvezett.

2024. április 19. 13:25
Emiliano MARTÍNEZ
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: X/Emi Martínez

A Lille ultrái külön is készültek az Aston Villa elleni kupamérkőzés előtt a vendégek kapusára, Emiliano Martínezre, nem feledve, hogy az argentin klasszis mennyire tiszteletlenül viselkedett a francia labdarúgókkal és szurkolókkal a legutóbbi, katari világbajnokság döntőjében.

Emlékezetes, akkor a rendes játékidőben 3–3-ra végződő finálét Argentína tizenegyesrúgásokkal 4–2-re nyerte meg Franciaország ellen, miután az Albicelestes („égszínkék-fehérek”) kapusa hárította Coman lövését, igaz, utólag elnézést kért a tettéért. 

A hírek szerint a hazai kemény mag a lehető legellenségesebb hangulatot kívánta kelteni az Aston Villa kapusa mögötti lelátón,

sőt, néhányan a Lille és az Aston Villa mérkőzését követően át is akartak ugrálni a pályát övező palánkokon, de ezt az éber biztonsági őrök megakadályozták. Azért Emiliano Martínezt sem kellett félteni: megindult a hazai keménymag felé, ám aztán időben meggondolta magát, és megőrizte hidegvérét.

Mivel az első találkozón az Aston Villa 2–1-re verte meg riválisát, és a visszavágón a francia együttes is pont ilyen arányban győzött, hosszabbításra, majd tizenegyesrúgásokra került sor.

MARTÍNEZ, Emiliano
Az argentin klasszist nem csak a tudása, a hite is átsegíti a nehézségeken (archív) Fotó: MTI/EPA Andrew Boyers

Utóbbi során egy olyan, nem mindennapi jelenetre is sor került,

amelyet nemzetközi kirakatmeccseken, de még hazai kupamérkőzéseken sem túlságosan gyakran tapasztalhattunk: hogy, hogy nem, ezúttal is derék Emiliano barátunk a főszereplő!

Történt ugyanis, hogy a mérkőzés 39. percében reklamálásért kapott egy sárga lapot Kruzliák játékvezetőtől, majd a hosszabbítás letelte után, immár a továbbjutást eldöntő tizenegyesrúgások alkalmával azért figyelmeztette újra a szlovák sípos a világbajnok argentin kapust, mert – miután hárította Nabil Bentaleb tizenegyesét – kimutogatott a nézőknek.

Általános döbbenetre a második sárga lap ellenére is pályán maradhatott Martínez,

a miértre pedig roppant egyszerű a magyarázat.

A FIFA Szabályalkotó Testülete, az International Board ugyanis 2020. július 1-től módosította a kupamérkőzéseken kapott figyelmeztetésekkel kapcsolatos szabályát. 

Ezek szerint

annak a játékosnak, aki egy kupameccs rendes játékidejében vagy a hosszabbításban sárga lapot kap, „a büntetőpontról végzett rúgások során” – ez a hivatalos elnevezése a továbbjutást eldöntő tizenegyeseknek – törlődik a figyelmeztetése,

magyarul ennek a szakasznak ugyanolyan tiszta lappal indulnak, mint a mezőny többi futballistája.

Ez tehát az oka, hogy Emiliano Martínez a Lille-szurkolók látványos lecsendesítése után is pályán maradhatott, és még Benjamin André kísérletének hárításával is tovább borzolhatta a kiesés miatt egyébként is rendkívül csalódott hazai drukkerek idegeit...

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­n­­a­­k­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
hivor
2024. április 19. 20:28
Ezen a világon már semmi nem normális. Van egy irány amelyik okosnak gondolja magát, de sík hülye, mindent a normalitás ellen cselekszenek, meg van egy normálisan gondolkodó rész akit ezek az agyhalottak hülyének néznek. Ébresztő!!!
EX_Terminator
2024. április 19. 13:47
Nem merik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!