Kiderült, belső problémák okozták a pólócsapat kudarcát a világbajnokságon

2024. február 17. 18:24

A magyar férfi vízilabda-válogatott csak a 7. helyen végzett a dohai vizes vb-n, ami kudarc, de ennek megvoltak az okai, mint most megtudtuk.

2024. február 17. 18:24
Zalánki Gergő a kispadon a férfi vízilabdatorna csoportkörének második fordulójában játszott Horvátország - Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 19-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

A januári Európa-bajnokságon elért negyedik hely után némi csalódás volt a pólócsapat katari szereplése. Pláne úgy, hogy tavaly Fukuokában a mieink nyakába akasztották az aranyérmeket. Most a fiúk a szombati helyosztóján csak a hetedik helyért játszhattak. A 14–14-es rendes játékidő után 4–2-re megnyerték az ötméteres-párbajt Montenegró ellen.

A lefújást követően Zalánki Gergő (képünkön) kritikusan nyilatkozott az M4 Sportnak, s azt is elárulta, miért szerepelt várakozáson alul a válogatott Dohában.

„Valamivel jobb érzés lesz így hazamenni, de így is elég nagy a szégyen. Beszéltünk sokat egymással, próbáljuk pozitívan felfogni a történteket, hogy valószínűleg kellett ez a pofon. Hiszek abban, hogy az életben nincsenek véletlenek és mindennek oka van. Ebből építkezünk és megyünk tovább. 

Voltak problémák a csapaton belül. Ezt jó, hogy ha mindenki tudja. Sokat kellett beszélnünk egymással. Ma délután is összeülünk. Még rengeteget tudunk fejlődni és összességében úgy érzem, hogy erősebben fogunk innen hazamenni”

 – jelentette ki az olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok válogatott vízilabdázó.

Ezt is ajánljuk a témában

A zárómérkőzés után a szövetségi kapitány is elmondta a tapasztalatait a tornáról. Varga Zsolt rávilágított az együttes hibáira. 

„Ezen a meccsen is volt legalább hat olyan gól, ami egyszerű figyelmetlenség volt. Mi most bekerültünk egy negatív spirálba, szemben mondjuk a franciákkal, ebből jön az, hogy lecsúszunk egy-egy védekezésről, lövéseket hibázunk. Az ilyen helyzetekből csak győzelemmel lehet kijönni” – nyilatkozta Varga a Montenegró elleni helyosztót követően.

Zágráb, 2024. január 14.
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én. A horvát csapat 11-8-ra győzött.
MTI/Illyés Tibor
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország-Horvátország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én. A horvát csapat 11-8-ra győzött.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A szakember megjegyezte, a tavalyi és a mostani vb egymással összehasonlítva egy parabola és egy hiperbola, hiszen akkor minden momentum őket segítette, egy góllal nyerték a meccseiket, vagy ötméteres-párbajban, itt viszont szinte mindig az ellenkezője történt.

„Ez a vb is egy hosszabb távú terv része volt, és csak nyáron, a párizsi játékokat követően derül ki, mi az, ami működött. Az olimpián lezárunk egy szakaszt a magyar vízilabdában, akkor tudjuk értékelni, mit hozott a konyhára ez a mostani világbajnokság. Körülbelül még két hétre lett volna szüksége ahhoz, hogy elérjük a megfelelő játékszintet. Sok mindent helyre tudtunk tenni, minden kudarcpont, amikor az ember mélyre kerül, hoz sok olyan lehetőséget, ami által akár új utakon is el lehet indulni” – fogalmazott az MTI-nek a szakember.

Talán tényleg jókor jött ez pofon az olimpia előtt. Párizsban már egy más mentalitással játszó, pontosabb, precízebb és fegyelmezettebb válogatottat szeretnénk látni. A kvalitások ugyanis megvannak a játékosokban ahhoz, hogy éremmel térjenek haza a fiúk augusztusban a francia fővárosból.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2024. február 18. 16:09
"Voltak problémák a csapaton belül. " Akkor miért nem orvosolták időben? Még két hét kellett volna? Mihez? Olyan volt a "szkrekedés", hogy nem hatott a hashajtó? Hagyjuk már ezt a magyarázkodást - még két hét kellett volna. Ha meg lett volna a két hét, akkor is ezt mondták volna. A magyarázkodás mindig zsebben van, ahelyett, hogy kimondanák az igazat! Inkább ne mondanának semmit!
alexandrosz-2
2024. február 18. 13:09
Szánalmas szar munka. Lófasz se jár érte a piaci világban. De a sportban elèg pàr szánalmas közhely és mehet minden tovább. El kellene hajtani mindet (még a szertàrosukat is!) a gecibe a válogatott környékéről ezek után.
Kanmacska
2024. február 18. 12:01
Ebből kiderül, hogy hetedikek lettünk, meg ilyesmi, csak a belső problémákból semmi.
KBA98
2024. február 18. 11:54
Nagy csalódás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!