Bíró Attila szövetségi kapitány: Nagyobb koncentráltság kell támadásban a hollandok elleni sikerhez az elődöntőben

2022. június 30. 19:43

A magyar női vízilabda-válogatott 7-6-ra nyert Ausztrália ellen kedden, így az elődöntőbe jutott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. A mieink Hollandia ellen küzdenek meg a döntőbe jutásért csütörtökön 21 órától. Bíró Attila szövetségi kapitány értékelt.

2022. június 30. 19:43
null
Bánfalvi Szabolcs

A női vízilabda-válogatottunk 7-6-ra legyőzte Ausztrália nemzeti együttesét kedden a negyeddöntőben a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Ezzel a magyar csapat bejutott az elődöntőbe, ott a mieink a holland alakulattal vívnak csatát a fináléban jutásért csütörtökön 21 órától.  Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya értékelt a Mandinernek.

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire gennyes lesz az ausztrálok elleni találkozó. Jobb szót nem tudok rá mondani. A magyar csapat sokszor megmutatta, hogy tud jól vízilabdázni, Ausztrália ellen pedig megmutatta, hogy küzdeni és harcolni is tud.

Megmutattuk, hogy védekezni tudunk, illetve ha Aldának (Magyari Alda, magyar női vízilabda-válogatott kapusa – a szerk.) sok segítséget nyújtanak, akkor ő is viszonozza azt, és meghálálja nagyszerű védésekkel. A védekezésünk szinte hibátlan volt, az első negyed két centerakciója kivételével. Ezzel elégedett vagyok. Elöl van mit javítani. De teljesen más meccs lesz a hollandok ellen” – elemzett Bíró Attila a Mandinernek.

Magyari Alda kapus a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Ausztrália mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Továbbá a szakvezető elárulta, hogy mit vár a holland válogatott elleni mérkőzéstől.

„A közelmúltban lejátszott hollandok elleni meccseink nem számítanak ebből a szempontból. A holland együttes megváltozott a tokiói olimpiához képest is, a mi csapatunk más lett azóta. Talán nagyobb taktikai csata lesz, hasonló fizikai küzdelemmel, és a picivel jobb egyéni teljesítmények kellenek majd a sikerhez. Hátul csapat szinten jól működtünk az ausztrálok elleni találkozón, ott elöl is megvoltak a helyzeteink, ám

– árulta el Bíró.

 

Nyitókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (középen) a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország–Ausztrália mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2022. június 30. 22:40
Különösen, hogy a digók megszívattak bennünket tegnap. Legalább a csajszik mutassák meg, hogy van még magyar vízilabda!
Lombi
2022. június 30. 22:37
Hajrá magyarok, hajrá magyar csajok. Mutassuk meg hollandiának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!