Átadták a Bécsi úti kerékpárutat

2012. október 12. 17:28

2.800 méternyi kerékpárutat és a nyomvonalon 16 kerékpártárolót adott át a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és a BKK vezérigazgatója a III. kerületben.

2012. október 12. 17:28

Átadta a Bécsi úti kerékpárutat csütörtökön Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. A III. kerületben 2.800 méternyi kerékpárutat és a nyomvonalon 16 kerékpártárolót adtak át, amelyekben 160 kerékpárt lehet elhelyezni. Vitézy Dávid a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy az Andrássy úti sávokat 25 ezren használják havonta, megkétszereződött az elmúlt években a kerékpárosok száma, jelentős igény van tehát arra, hogy a kerékpáros infrastruktúrát fejlesszék. Óbudán a kerékpárút a Bécsi út és a Vörösvári út torkolatában ér véget, és csatlakozik a Duna-parti Eurovelo úthoz is, a 83 millió forintos költségvetés csaknem felét, 40 milliót az unió finanszírozta.  Vitézy jelezte: több ilyen beruházás van folyamatban a város több pontján.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes azt mondta, az egyik legfontosabb feladat a kerékpáros közlekedés fejlesztése, ezt szolgálják a hasonló kerékpárút-hálózati fejlesztések, köztük a budapesti közösségi kerékpáros rendszer, a BuBi IS. A városvezető közölte: bízik abban, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több budapesti közlekedik majd naponta kerékpárral. Kérdésre válaszolva Szeneczey Balázs elmondta, a 2014-től induló új uniós költségvetési ciklusban szeretnék a BuBi második és harmadik ütemét megvalósítani, és több közlekedéssel kapcsolatos beruházásnak lesz a kerékpáros infrastruktúrát érintő eleme.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!