Stringbike-kal tekeri át az USA-t Szőnyi Ferenc

2012. június 07. 16:44

A magyar fejlesztésű lánc nélküli kerékpárral, a Stringbike-kal vág neki az Egyesült Államokat átszelő ötezer kilométeres biciklis versenynek Szőnyi Ferenc.

2012. június 07. 16:44

Stringbike-kal, a magyar fejlesztésű lánc nélküli kerékpárral vág neki a világ legnehezebb bringás megmérettetésének, a június 13-án rajtoló Race Across America (RAAM) kerékpárversenynek Szőnyi Ferenc. Az Egyesült Államokat átszelő ötezer kilométeres verseny útvonala sivatagokon, 3000 méteres hágókon keresztül halad San Diegóból Annapolisba. Az indulóknak 12 napon belül kell teljesíteniük a távot, de azt ők döntik el, hogy mikor pihennek és mikor tekernek. A verseny harmincéves története során átlagosan a résztvevők fele ért célba, most várhatóan 40-50-en próbálkoznak.

Szőnyi Ferenc elmondta, hogy két éve már teljesítette ezt a versenyt. A Stringbike-kal kapcsolatosan megjegyezte: mivel ilyen kerékpárral még soha senki nem indult, így számára egyfajta küldetés, hogy világszerte ismertté tegye a lánc nélküli kerékpárt.

A magyar találmány fejlesztéséhez forrást nyújtó PortfoLion Zrt. kockázati tőkealap-kezelő vezérigazgatója, Oszkó Péter arról beszélt, ha a világ legkeményebb versenyén kiállja a próbát a lánc nélküli kerékpár, az a legjobb bizonyíték arra, hogy érdemes volt feltalálni. Hozzátette: a Stringbike nemcsak az ilyen embert próbáló versenyeken, hanem „városi biciklizésben” is praktikus.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szadik_1
2012. június 11. 12:08
Nekem még mindig jobban tetszik egy bármilyen színű (narancs? piros? zöld? piros-fehér?) színű bicaj a hátsóm alá, mint egy, akár piros-fehér-zöld lópikula a hátsómba. Politikát pedig kéne csinálni belőle! Gazdaság-politikát. (Csak EZ a lényeg!)
gabuci
2012. június 11. 12:08
Ezt a bicajt már 12 éve fejleszti, ha jól tudom és éppen most lett kész, kár belőle politikát csinálni
4ttil4
2012. június 11. 12:08
oszko peti volt a szoclibsik pénzügyminisztere, úgy tapsolj ütemre, agyatlan droid félreértés elkerülése végett: én utálom a szoclibsiket, de az agyatlan fideszdroidok szellemi szintjének már már szdsz-es mélységétől sem lehet eltekinteni
Királyvizet Károlyira
2012. június 11. 12:08
na ez valóban országimász-kampány a szoclibsik csak sikeres(?) hietl_felvételekkel_ tudtak előrukkolni aztán AZ ÁLLAMKASSZA UTÁN MÉG A HITELEKET IS ELLOPTÁK A ROHADÉK SZOCLIBSIK
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!