Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nagy lehet a baj: Zelenszkij lemondta külföldi útjait

2024. május 15. 12:27

Az okokat nem jelölték meg.

2024. május 15. 12:27

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / POOL / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki pénteken hivatalos látogatást tett volna Madridban, lemondta spanyolországi látogatását – erősítette meg a spanyol sajtó a spanyol királyi palota által kiadott hivatalos program alapján.

A királyi palota szerda reggel frissítette az uralkodó programját, jelezve, hogy a VI. Fülöp király és az ukrán államfő tervezett találkozója, valamint a Zelenszkij tiszteletére rendezett hivatalos ebéd elmarad, az okok megjelölése nélkül.

Az ukrán elnöknek Portugáliába is el kellett volna látogatnia, de 

a portugál sajtó értesülései szerint valószínűleg ez a látogatás is elmarad.

Ukrajna újabb orosz offenzívával néz szembe északon. Moszkva május 10-én indított újabb támadása Harkivot, az ország második legnagyobb városát fenyegeti, amely az orosz határtól mintegy harminc kilométerre fekszik.

„Kritikus” a helyzet Vovcsanszkban

Az ukrán hadsereg kedd este bejelentette, hogy az északi front egyes területein, Harkiv térségében vissza kell vonulnia. „Egyes területeken, Lukjanci és Vovcsanszk közelében az ellenséges tűzre és a gyalogsági támadásra reagálva egységeink kedvezőbb pozíciók felé manővereztek, hogy megmentsük katonáink életét és elkerüljük a veszteségeket. A harc folytatódik” – közölte az ukrán vezérkar a közösségi médiában

„Az ukrán egységek megakadályozzák, hogy az orosz megszállók megvethessék a lábukat. 

Ellentámadásokat hajtanak végre, a védelmi erők tüzérségi és drónos egységei folyamatosan ellenőrzés alatt tartják az ellenséget” 

– közölte az ukrán vezérkar.

Vovcsanszkban, a mostani orosz támadás célpontjaként szolgáló legnagyobb városban „kritikus” a helyzet – ismerte el kedden Tamaz Gambarasvili, a helyi katonai közigazgatás vezetője, aki „folyamatos ágyúzásról” és harcokról számolt be a város külterületén.

Az ukrán hadsereg vezérkara szerint az oroszok „taktikai sikereket” érnek el, és mintegy harminc falu áll ellenséges tűz alatt. Mintegy hétezer embert evakuáltak a területről.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­p­­­u­­­n­­c­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
coyote-0
2024. május 16. 11:48
Nincs pénz már fapadosra se'.
gyaloggos
2024. május 15. 18:52
A cseh elnök RÉSZLEGES KAPITULÁCIÓT javasol UKRAJNÁNAK! AZT mondja, UKRAJNA ezt a háborút nem nyerheti meg, a NATO nem avatkozhat be direkt módon! S A kiindulás legyen az, hogy a TÁRGYALÁS megkezdésekor az OROSZOK által elfoglalt terület OROSZ kézen maradjon!
KBA98
2024. május 15. 17:42
Tán csak nem ijedt meg zongorista?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!