Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Izrael: Dél-Afrika kicsúfolja a népirtást

2024. május 17. 12:01

Dél-Afrika a Hágában székelő bírósághoz fordult.

2024. május 17. 12:01

Nyitókép: AMIR COHEN / POOL / AFP

Izrael pénteken közölte az ENSZ Legfelsőbb Bíróságával, hogy a Dél-Afrika által

a gázai katonai művelet miatt indított per „megcsúfolja a népirtás szörnyű vádját”.

A Nemzetközi Bíróság a harmadik tárgyalási fordulót tartja a Dél-Afrika által kért sürgősségi intézkedésekről, amely azt szeretné, ha a hollandiai Hágában székelő bíróság tűzszünetet rendelne el az enklávéban – írja az ApNews.

A vádak „teljesen elrugaszkodtak a tényektől és a körülményektől” – mondta Gilad Noam izraeli főügyészhelyettes a 15 nemzetközi bíróból álló testületnek.

Dél-Afrika csütörtökön közölte a bírósággal, hogy 

a gázai helyzet „új és borzalmas szakaszba”ért

és sürgette a bírákat, hogy utasítsák Izraelt a katonai műveletek leállítására. Izrael határozottan tagadja, hogy népirtást követne el Gázában, és azt állítja, hogy mindent megtesz a civilek megkímélése érdekében, és csak a Hamász fegyvereseit veszi célba.

„Mi nem kívánunk kárt okozni ezeknek a civileknek, ahogyan a Hamász teszi”

 – mondta Noam, aki azzal vádolta a szervezetet, hogy emberi pajzsokat használ. Dél-Afrika négy kérelmet nyújtott be a Nemzetközi Bírósághoz, hogy vizsgálja ki Izraelt.

Az Nemzetközi Bíróság bírái széleskörű hatáskörrel rendelkeznek a tűzszünet és más intézkedések elrendelésére, bár a bíróságnak nincs saját végrehajtó apparátusa.

Dél-Afrika 2023 decemberében kezdeményezte az eljárást, és úgy látja, hogy a jogi kampány az identitása szempontjából központi kérdésekben gyökerezik. Az Afrikai Nemzeti Kongresszus régóta hasonlítja Izrael politikáját a Gázai övezetben és a megszállt Ciszjordániában saját történelméhez.

Ezt is ajánljuk a témában


 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­u­­­n­­­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Tommaso
2024. május 19. 21:01
A Közel-Keleti Háborúk összes civil áldozata az arab iszlamista terroristák bűne. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Az izraeli áldozatokkal ők végeztek - célzottan, BESTIÁLIS KEGYETLENSÉGGEL Az arab civileket pedig pajzsként használták a harcok során, és a fegyverraktáraikat és rakétakilövő-állásaikat is civil létesiményekbe, iskolákba, kórházakba telepitették. Igy sajnálatosan a jogszerű izraeli válaszcsapás áldozatai lettek. De ez a HamaSS mocskos terroristáit a legkevésbé sem érdekli.
Tommaso
2024. május 19. 20:53
asszaur sem a KZ fogalmával nincs tisztában, sem azzal, mi történt 1967-ben, amikor ÖT ARAB ÁLLAM, hadüzenet nélkül, TÁMADT RÁ az egyszem IZRAELRE.
Tommaso
2024. május 19. 20:51
Vajon Magyarországon kivül melyik állam tűrné, hogy egyik szomszédja pár évtizeden belül már ÖTÖDSZÖR TÁMADJA MEG, és válogatás nélkül irtsa a polgárait? Az előző négy háborúban Izrael megelégedett azzal, hogy kiűzze területéről az agresszor támadókat. Akik egy idő múlva új erőre kaptak és ismét támadtak. A jelenlegi vezetés úgy döntött, megpróbálja szétverni, likvidálni a rájuk támadó terrorista bandát. Remélhetőleg sikerrel járnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!