Ukrajna érdemrenddel tünteti ki Alain Delont

2024. április 18. 22:26

„Számunkra egy szimbólum, és ez fontos” – ismertette közleményében az ukrán nagykövetség.

2024. április 18. 22:26

Nyitókép: OZAN KOSE, VALERY HACHE / AFP

Ukrajna érdemrenddel tünteti ki Alain Delon francia filmsztárt, amiért az orosz agresszió „első napjától fogva több nyilatkozatot is tett Ukrajna javára” – jelentette ki csütörtökön Vadim Omelcsenko, párizsi ukrán nagykövet a TV5 Monde francia televízió műsorában.

Mint mondta, Alain Delon az ukrajnai háború 2022. február 24-i kitörése óta korlátlan támogatásáról biztosította a kijevi vezetést.

Számunkra egy szimbólum, és ez fontos”

– ismertette közleményében az ukrán nagykövetség. A diplomáciai képviselet felidézte, hogy a színész 2022-ben tartott megbeszélést Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, ezen felül pedig a televízióban felolvasott Tarasz Sevcsenko ukrán nemzeti költő műveiből is.

Omelcsenko a TV5 Monde műsorában egyenesen Alain Delonhoz intézte szavait: „Delon úr, kedves Alain, tudom, hogy nem egy egyszerű helyzetben van, de szeretném Önnel tudatni, hogy nincsen egyedül” – mondta.

Sok rajongója van és olyan emberek is, akik szeretik. Én, és népem is, mindig az Ön oldalán fogunk állni”

– hangoztatta.

Az egyre romló egészségi állapotban lévő Delont január végén „bírói védelem alá helyezte” egy Párizstól délre fekvő bíróság gyámügyi bírája a színészlegenda megfelelő orvosi ellátása érdekében, ami a legfőbb vitás pont három gyermeke között. Legutóbb a bírói védelmet kiterjesztették pénzügyeire is.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­a­k­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
patópál
2024. április 19. 17:51
"Mint mondta, Alain Delon az ukrajnai háború 2022. február 24-i kitörése óta korlátlan támogatásáról biztosította a kijevi vezetést." Ez pénzben mennyit is jelent?
hlaci83
2024. április 19. 15:56
Kizárt, hogy örül neki.
Kotucso
2024. április 19. 13:14
Szegény Delon. Van elég baja, most még ez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!