Követelőző fekete migránsokkal telt meg a híres New York-i City Hall Park

2024. április 18. 22:58

„Túl keresztények” a segélyszervezetek, írja az amerikai lap; az illegális bevándorlók jobb lakhatási körülményeket és helyzetük legalizálását akarják.

2024. április 18. 22:58
New York polgármestere

Nyitókép, rajta Eric Adams, New York polgármestere. Forrás: ANGELA WEISS / AFP

A város menedékhelyeinek és a bevándorlók támogatási rendszerében tapasztalt faji egyenlőtlenségekről szóló meghallgatásra érkezett mintegy 1500 fekete, többségében Guineából érkező migráns a Városháza Parkban, de százan azét bejutottak a meghallgatásra is – írta meg több amerikai orgánum, többek között az AP hírügynökség.

Mert hát úgy tapasztalták, hogy a fekete bevándorlókat gyakrabban utasítják el a menedékhelyekről, megtagadják tőlük az anyanyelvükön kapható segítségnyújtást, és vallási sajátosságaik miatt nehezebben találnak szállást is. 

Ami az anyanyelvet illeti, a cikk írója azért megjegyzi, több tucat migráns hallgatta a tanács ülését olyan headseteken, amelyek szinkrontolmácsolást biztosítottak, volof, haiti kreol, arab, francia, fula és bambara nyelveken (s nem egészen világos, hogy miért kellene ezeken a nyelveken tudniuk a tisztségviselőknek).

Mindenesetre az ülés szerencsére békésen zajlott, a fekete migránsok sérelmeit felsorolták – a város kilakoltathatja őket egy bizonyos idő után, néhányan csak most tudták meg, hogy jogosultak a városban egészségügyi ellátásra.

„Támogatást akarunk, mert nincs menedékünk, nincs hol laknunk. Mi több, segítséget szeretnénk abban is, hogy legalizáljuk helyzetünket ebben az országban” – mondta a guineai Ibrahima Barry a lap riporterének.

Eric Adams polgármester kedden újságíróknak kifakadt, amikor a migránsok elhelyezése került szóba. „Menjen, nézze meg a többi várost. Itt senki nem alszik a repülőtereken. Senki sem alszik a rendőrségen. Senki sem alszik a kórházban, a padlón. A gyerekek és a családok nem alszanak az utcán”.

A munkavállalási engedély kényes téma: egyeseknek várniuk kell rá, mások, mint például Joe Biden elnök szeptemberi felhatalmazásának köszönhetően a már az országban tartózkodó venezuelaiak hamarabb kaphatnak, hiszen nekik jár a határozatlan időre szóló bevándorlási védelem; decembertől a haitiak számára is kiterjesztették ezt a lehetőséget, Szudán és Etiópia szintén érintett a kedvezményben, mint származási ország. Guinea, Szenegál vagy Mauritánia viszont nem.

Egyedi kihívás, írja a lap, hogy sokan muszlimok és francia ajkúak az érkezők közül; a város legjobban finanszírozott jótékonysági szervezetei viszont „általában keresztény alapon működnek”, mivel a spanyolajkú migránsokra voltak eddig felkészülve.

S New Yorkban több ezer ilyen migráns él jelenleg. S még több fog érkezni, noha a város így is a tönk szélére jutott.

Ezt is ajánljuk a témában

New York is tönkremegy

New York demokrata polgármestere szerint a bevándorlás kapcsán kialakult válság egész egyszerűen „elpusztította” a várost, és még a Biden-kormányzat sem segít, csak morzsákat juttat.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­k­­­ ­­v­­­á­­r­­­n­­a­­­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
oberennsinnen49
2024. április 19. 07:07
1913-ban New York lakosságának fele, 50%!!!, patkányok között élt. Megoldás, sátáni FED-módra: Világháború, a tudat átirányítása a patkányokról a háborúra. Ma: az Egyesült Államok mai patkányai: az államcsőd, és a faji polgárháború. Megoldás, lásd, mint fent. Csak most nem az O-M Monarchia, nem Adolf Hitler Németországa a háború célja, hanem immár a fél földteke Ukrajnától Közel-keletig, a tavaszokig, végtelen történet, végtelen FED-sátán aljasság.
makrancos-kata
2024. április 19. 06:23 Szerkesztve
... bocs
blanconegro
2024. április 19. 06:21
Tűz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!