Szorul a hurok a TikTok körül – az USA Képviselőháza súlyos döntést hozott

2024. március 13. 18:03

A Szenátus beleegyezésével a ByteDance-nek hat hónapon belül el kell adnia részesedését az alkalmazásban.

2024. március 13. 18:03

Nyitókép:  Stefani Reynolds / AFP

***

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy lehetséges annak a forgatókönyve az USA-ban, hogy betiltják a több mint 170 millió amerikai felhasználót számláló közösségi platformot, a TikTokot. Az Egyesült Államok Képviselőháza szerdán 352-65 arányban elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a kínai TikTok amerikai betiltásához vezethet – közölte a CNN.

A Szenátus beleegyezésével a ByteDance-nek hat hónapon belül el kell adnia részesedését az alkalmazásban, különben kitiltják az USA-ban elérhető alkalmazásboltokból és webtárhely-platformokról.

A demokrata és republikánus képviselők döntő többsége azon az állásponton van, hogy a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent, a vélt Kína Kommunista Párt részéről kezdeményezett választási beavatkozás miatt.

A TikTok nem hagyja ennyiben a dolgot

A TikTok bízik abban, hogy a Szenátus nem szavazza meg a törvényjavaslatot, így az nem fog ténylegesen az elnök asztalára kerülni aláírásra. 

Reméljük, hogy a Szenátus figyelembe veszi a tényeket, meghallgatja választóikat, és felismeri a gazdaságra, 7 millió kisvállalkozásra és a szolgáltatásunkat igénybe vevő 170 millió amerikaira gyakorolt hatást” 

– mondta a cég szóvivője. Joe Biden elnök korábbi nyilatkozatában kijelentette, hogy aláírja a törvényt, ha az megkapja a szenátusi jóváhagyást és elé kerül.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
excopp
2024. március 14. 08:17
Hát a Pásztor fiúk az ilyesmire mondanák, hogy einstand...
Spiritmonger
2024. március 13. 22:06
Kíváncsi vagyok, hogy hogyan akarnak egy kínai tulajdonost rákényszeríteni a tulajdonának az eladására. Nem fog nekik sikerülni.
lájkbajnok
2024. március 13. 19:50
Szuverenitásvédelem. A csúti TikTok fiókja is megy a lecsóba.
T. Péter
2024. március 13. 19:37
Amúgy mit szokott csinálni az a 7 millió kisvállalkozás a TikTokkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!